Wat is Nederlandse Vechtsportautoriteit?

Wat is Nederlandse Vechtsportautoriteit?

30 juli 2021 0

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) is de landelijke toezichthouder voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Daarnaast is het onafhankelijk adviesorgaan voor gemeenten m.b.t. deze vechtsporten. De VA houdt toezicht op de vechtsportorganisaties, de vechtsportevenementen en de vechtsportscholen.

Vechtsportautoriteit vertegenwoordigd 526.620 recreatieve vechtsporters, waarvan er 9.033 vechtsporters deelnemen aan wedstrijden. 1.622 vechtsportscholen met/zonder wedstrijddeelnemers.

Begin deze eeuw liepen meerdere vechtsportgala’s uit de hand. Er bleek sprake van verwevenheid tussen onder- en bovenwereld bij sommige evenementen.

Ook vonden wedstrijden tussen kinderen plaats zonder deskundige begeleiding. Eén centraal orgaan moest de regie gaan voeren op de belangrijkste onderwerpen. Dat werd in 2017 de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Het doel: het bereiken en bewaken van een gereguleerde, gezonde, veilige en goed georganiseerde vechtsportsector. De VA is een stichting die wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Klik hier om naar de website te gaan.

Wat is een jurysport? Wat is Label Veilig en Verantwoord Vechtsporten? Wat is Fight Right Keurmerk? Wat is Keurmerk Vechtsportautoriteit? Wat is VON? Wat is WAKO Nederland?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar