Wat is een cursus zelfverdediging en weerbaarheid voor ouderen?

Wat is een cursus zelfverdediging en weerbaarheid voor ouderen?

24 maart 2022 0

Functionele en effectieve zelfverdediging en weerbaarheidstraining voor senioren? Iedereen verdient het om zich veilig te voelen. Daarom is zelfverdediging voor senioren en ouderen zo’n belangrijk onderwerp. Senioren die overvallen worden of zelfs mishandeld, het gebeurt helaas nog veel te vaak. Ben je 70 plus en wil je weerbaarder worden en jezelf kunnen verdedigen? Veel senioren voelen zich onveilig, angstig en kwetsbaar.

De beste zelfverdediging is om fysieke ruzies helemaal te vermijden. Gebruik de-escalatietechnieken om een ​​situatie om te buigen voordat deze fysiek wordt. De zelfverdedigingstechnieken voor senioren zijn eenvoudig, snel en effectief en vereisen geen speciale kracht of flexibiliteit.

In toenemende mate komen ook ouderen in aanraking met zogenaamd “grensoverschrijdend gedrag”, hoog oplopende emoties en/of geweld op straat. Zelfverdediging en weerbaarheid is niet alleen het gebruik maken van de eigen lichamelijke kracht.

Krijg hier een indruk van zo’n senioren weerbaarheidstraining.

Naast zelfverdediging en weerbaarheid, laten we ook zien hoe je je ademhalingstechnieken kunt verbeteren in bepaalde situaties, maar ook beter leren bewegen en hoe je snel fit kunt worden. Ze zeggen altijd: “You can’t teach an old dog new tricks”, maar dat is bij ons 100,00% anders. Herkennen = begrijpen en wij helpen bij het herkennen van potentieel gevaarlijke situaties.

De zelfverdediging-en weerbaarheidstraining die wij voor ouderen hebben heeft als doelstelling deze vertrouwen te geven in hun eigen fysieke en mentale mogelijkheden. Wij zeggen: “TAKE BACK CONTROL”.

Wat is straatgeweld? Wat betekent verhuftering? Wat is straatagressie? Neemt het geweld toe op straat?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar