Wat is de meest gebruikte vuiststoot tijdens straatgevechten?

Wat is de meest gebruikte vuiststoot tijdens straatgevechten?

16 januari 2023 0

De meest gebruikte vuiststoot of vuistslag tijdens straatgevechten is de ‘the haymaker punch’, sucker punch of street fight punch genoemd. Deze klap wordt ook wel een ‘kroegstomp’ genoemd. Een keiharde vuistslag, die met grote kracht wordt geleverd, op de kaak van de tegenstander. die resulteert in een knock-out.

Een haymaker of kroegstomp is een brute klap die met volle kracht en totale inzet wordt gegooid. Deze stomp is vergelijkbaar met een hoekstoot, maar wordt met veel meer kracht geleverd. Een kroegstomp (rechts- of linkshandige stoot) kan een verwoestende slag zijn, maar is ook een slordige stoot die gemakkelijk kan worden geblokkeerd, tegengegaan of vermeden.

Het perfecte moment voor een haymaker is wanneer je tegenstander tekenen van vermoeidheid, overmoed of afleiding vertoont. Op dit punt zijn zij het meest kwetsbaar. Bij de kroegstomp zelf gaat het niet alleen om armkracht; het is een beweging van het hele lichaam. Betrek je kern, draai je heupen en draai op je voet om maximale kracht in de stoot te kanaliseren.

Extra toelichting over de sucker punch (Amerikaans Engels). Deze wordt ook wel een king hit of one-punch attack genoemd. Dit is een stoot die wordt gemaakt zonder waarschuwing of terwijl de ontvanger is afgeleid, waardoor er geen tijd is voor voorbereiding of verdediging van de kant van de ontvanger. De term wordt over het algemeen gebruikt in situaties waarin de manier waarop de stoot is gegeven als oneerlijk of onethisch wordt beschouwd, en wordt gedaan met behulp van misleiding of afleiding, vandaar de term ‘sukkel’ die wordt gebruikt om naar het slachtoffer te verwijzen.

Wat is een Hook? Wat moet je vooral niet doen tijdens een straatgevecht? Hoe moet je vechten op straat? Wat is straatagressie? Neemt het geweld toe op straat? Wat is straatvechten? Is MMA hetzelfde als street fighting?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar