Wat is de meest gebruikte vuiststoot tijdens straatgevechten?

Wat is de meest gebruikte vuiststoot tijdens straatgevechten?

16 januari 2023 0

De meest gebruikte vuiststoot of vuistslag tijdens straatgevechten is de hoekstoot, ook wel de hook of the haymaker punch, sucker punch of street fight punch genoemd. De hoek wordt ook wel ‘indirecte of halve stoot’ genoemd. Een keiharde vuistslag, die met grote kracht wordt geleverd, op de kaak van de tegenstander. die resulteert in een knock-out.

Extra toelichting over de sucker punch (Amerikaans Engels). Deze wordt ook wel een king hit of one-punch attack genoemd. Dit is een stoot die wordt gemaakt zonder waarschuwing of terwijl de ontvanger is afgeleid, waardoor er geen tijd is voor voorbereiding of verdediging van de kant van de ontvanger. De term wordt over het algemeen gebruikt in situaties waarin de manier waarop de stoot is gegeven als oneerlijk of onethisch wordt beschouwd, en wordt gedaan met behulp van misleiding of afleiding, vandaar de term ‘sukkel’ die wordt gebruikt om naar het slachtoffer te verwijzen.

Wat is een Hook? Wat moet je vooral niet doen tijdens een straatgevecht? Hoe moet je vechten op straat? Wat is straatagressie? Neemt het geweld toe op straat? Wat is straatvechten? Is MMA hetzelfde als street fighting?

Ga hier direct naar ons YouTube-kanaal
This is default text for notification bar