Wat is Kudo?

Wat is Kudo?

17 mei 2023 0

Kūdō (空道, Kūdō) is een Japanse hybride krijgskunst. Het is een vechtsport met volledig contact die gericht is op zowel veiligheid als bruikbaarheid, een stijl van gemengde vechtsporten die wordt beoefend met hoofddeksels en handschoenen. Het beschikt over staand slaan, waarbij werp- en vastgrijptechnieken ook zijn toegestaan ​​in de competitie, inclusief terughoudendheid, sloten en chokeholds.

Kūdō is een budo-krijgskunst die zijn oorsprong vindt in de Daido Juku-school. Daido Juku is een organisatie opgericht door Azuma Takashi in 1981.

De kudo wordt op meer dan 100 locaties in Japan gevonden en wordt in meer dan 50 landen over de hele wereld beoefend. Hoewel het een krijgskunst is die door de Japanners is gemaakt, heeft Rusland momenteel het grootste aantal Kudo-atleten en overtreft het het aantal Japanse beoefenaars.

Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Is er verschil tussen weerbaarheid en zelfverdediging? Wat is de beste en meest effectieve vechtstijl? Wat is de oudste vechtstijl?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar