Wat is Tai Chi fighting?

Wat is Tai Chi fighting?

5 augustus 2021 0

Tai Chi fighting of Tai Chi combat. Hoewel veel mensen weten dat Tai Chi begon als een vechtkunst, beoefenen de meeste beoefenaars tegenwoordig, het vanwege de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen. Azië is de bakermat van veel vechtsporten. Denk aan sporten als kungfu, Baguazhang (Wat is Bagua Kung-Fu?), Baji Quan, Cha Quan en Choy Li Fut. Ook Tai Chi komt hier vandaan. Tai Chi is een interne Chinese krijgskunst die wordt beoefend voor zowel de verdedigingstraining als de gezondheidsvoordelen.

Maar het maakt al sinds de 16e eeuw deel uit van de Chinese vechtsportcultuur. Het is daarmee een mix tussen een vechtsport en een vechtkunst. Tai chi is een zeer effectieve krijgskunst, maar trainen om het te gebruiken om te vechten is een andere zaak. Er is echter een contingent van beoefenaars die Tai Chi beschouwen als de meest dodelijke vechtkunst die ooit is uitgevonden.

Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Is er verschil tussen weerbaarheid en zelfverdediging? Wat is de beste en meest effectieve vechtstijl? Wat is de oudste vechtstijl?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar