Wat is Papendal?

Wat is Papendal?

13 mei 2022 0

Sportcentrum Papendal is het hart van de Nederlandse topsport en is het grootste sporttrainingscentrum (topsport en onderwijs) van Nederland. Papendal ligt aan de westkant van Arnhem, tegen de rand van de Veluwe. Naast NOC*NSF zijn daar ook andere sportbonden en sportorganisaties gehuisvest. Zo’n 550 topsporters maken gebruik van de faciliteiten op het topsporttrainingscentrum, waarvan 400 op dagelijkse basis. Papendal kent veel verschillende sporten. Een groot aantal sportbonden heeft fulltime topsport trainingsprogramma’s bij Papendal ondergebracht.

In november 1963 kocht het toenmalige NSF een bosterrein van 93,5 hectare van de gemeente Arnhem en in 1965 werd het terrein uitgebreid tot 123 hectare. Op 7 mei 1971 werd de faciliteit als Nationaal Sportcentrum Papendal officieel geopend door prinses Beatrix. In maart 2009 werd Papendal één van de vier Nederlandse centra voor topsport en onderwijs (CTO). In een CTO kunnen topsporters op één locatie trainen, wonen en studeren. Op Papendal staat een sporthotel, waar de jonge topsporters die fulltime trainen op Papendal een eigen kamer hebben.

Wat is topsport? Wanneer ben je eigenlijk een topsporter? Wat is NOCNSF? Hoe word ik topsporter? Welke risico’s loop ik als ik aan topsport doe? Welke sporten trainen op Papendal?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar