Wat is TRITAC Combatives System (TCS)?

Wat is TRITAC Combatives System (TCS)?

31 december 2023 0

De TRITAC Combatives System (TCS) zelfverdedigingstraining is een framework en methodologie voor het ontwikkelen van de gevechtsvaardigheden, het vertrouwen en de kracht om te vechten – in elke situatie (RBSD – Reality Based Self Defense.

Dit is een hand-tot-hand gevechtstraining (hand-to-hand combat) die zich richt op vaardigheden voor straatgevechten of zelfverdedigingssituaties op leven of dood. De vaardigheden die je ontwikkelt zijn vergelijkbaar met die van een MMA-vechter, minus de regels.

Er zijn 3 hoofdsystemen van TRITAC Combatives System (TCS) zelfverdedigingstraining.

  1. TRITAC COMBATIVES ‘NO RULES’ COMBAT MMA SYSTEM;
  2. TRITAC-JITSU COMBAT JIU-JITSU SYSTEM;
  3. TRITAC-Unarmed “ANYTHING GOES” STRIKING SYSTEM;

Wij maken in onze trainingen gebruik van de methodologie en de mindset van de TRITAC Combatives System. Hoe je jezelf kunt verdedigen, anderen kunt beschermen en uiteindelijk kunt leren vechten. De trainingen zijn gericht op gevechten zonder regels. Het leren van fundamentele vechtbewegingen, hoe je kunt verdedigen en aanvallen met stoten, trappen, knieën, ellebogen, hamerslagen (hammer fist strikes) en ‘frames’ (headguards)(shielding hands and arms), ontsnappingstechnieken en counters, situationele verdediging en wapengevechten. Je ontwikkelt vaardigheden om tegen meerdere aanvallers te vechten en anderen te beschermen tegen de ergste situaties. Maar ook zeker het trainen van gevechtsbereidheid, het overwinnen van de angsten om klappen te krijgen en het werken aan zelfvertrouwen.

Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat is CQC? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is CCT? Wat is hand-to-hand combat training?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar