Wat is een core conditioning trainer?

Wat is een core conditioning trainer?

31 december 2023 0

“Core” is een verzamelnaam voor alle spieren die aan de romp en ledematen bevestigd zijn. Dit is dus een heel ruim begrip. Deze spieren kunnen we echter onderverdelen in verschillende lagen systemen (stabiliserend en bewegend systeem).

Onderzoeken wijzen uit dat veel inactieve mensen en mensen met lage rugklachten verzwakte stabiliserende spieren van de romp (“core”) hebben. Het is dus belangrijk om deze spieren te versterken (te trainen), alvorens men het bewegend systeem van de “core” gaat trainen.

Een core conditioning trainer is in staat een functioneel trainingsprogramma samen te stellen voor de “core”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse functionele trainingsmaterialen zoals de Sledgehammer, Mace Hammer (Macebells), Slam ball, Medicine ball, TRX, BOSU, Ballast Ball, Resistance bands, Kettlebell, RMT Clubs, maar ook zeker de eigen bodyweight.

Waarom is de core zo belangrijk? Wat is core-stability? Wat is een MMA Conditioning Specialist? Last van een stijve rug? Hoe krijg ik mijn rug weer soepel? Hoe weet ik of ik door mijn rug ben gegaan? Is sporten slecht bij lage rugpijn? Wat kan ik doen tegen rugpijn? Wat is TVA-training? Wat is een abs of steel challenge?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar