Wat is core-stability?

Wat is core-stability?

23 juli 2021 0

Trainers, sportdocenten, fysiotherapeuten. Ze lijken er allemaal bij te zweren: een goede core-stability. Een sterke core is niet alleen noodzakelijk voor het optimaliseren van je sportprestaties of het voorkomen van blessures, maar zorgt ook voor een goede houding. Het corset van spieren in je romp is dus de basis waaruit (bijna alle) bewegingen plaatsvinden en je hebt dus baat bij een goede kern bij praktisch alles wat je doet.

Een stevige core draagt ook zeker bij aan de sportprestaties. Bij sport is het van belang om te zorgen voor een optimale krachtoverdracht van de romp en het bekken naar de armen en benen. Dat vraagt om een goede balans en aansturing vanuit de romp. Balans- en coördinatieoefeningen zijn uiterst nuttig en effectief bij het aanspannen van spieren. Ze kunnen zowel met hun eigen gewicht worden uitgevoerd.

Wat is equilibrioceptie? Wat is het optimum performance training model? Waarom is de core zo belangrijk? Wat is reactieve kracht? Wat is reactieve kracht training? Wat is TVA-training? Wat is een abs of steel challenge?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar