Is vallen is ook een sport?

Is vallen is ook een sport?

4 september 2022 0

Vallen en opstaan, één van mijn specialiteiten en passies. Goed kunnen vallen is pure vakmanschap en daarbij wie veel valt kan veel vertellen. Ik spreek hier voor mezelf en als multisporter en movement explorer. Leren vallen is niet meer dan zeer nuttige zelfverdediging en zelfbescherming en in de sporten die ik vaardig ben is leren vallen één van de eerste dingen die je maar het beste kunt leren. Of je nu aan zelfverdediging doet, vechtsport, aan skeeleren, skiën, MTB-en of BMX-en, leer eerst maar goed en angstvrij vallen, dan komt de rest vanzelf wel. Vallen en opstaan is niet alleen nuttig in de sport, maar ook in het dagelijks leven. Vallen hoort bij het leven of je wilt of niet. Of het nu gaat om je werk, je relatie, je hobby, lopen op straat, je probeert af te vallen, je kampt met een zware blessure, je moet dealen met een pijnlijke verliespartij of je hebt een olympische droom, vallen gebeurt. Vallen kan je zomaar overkomen en hoeft niet altijd onkunde te zijn. Denk maar eens aan de volgende inzichten:

Blijven liggen of opstaan is optioneel, maar kun je ook leren. Vallen heeft ook alles te maken met mindset en levenshouding. Denk maar aan jezelf als toen je kind was. Dan was vallen en opstaan een dagtaak voor een periode van je leven. Vallen en opstaan doet iedereen op zijn eigen manier en vergelijk jezelf daar niet met anderen. Let en concentreer je vooral op jezelf. Maak je geen zorgen over wat anderen doen, hou je vooral bezig met wat jij zelf aan het doen bent.

Wat is apenkooien? Kun je leren vallen? Wat is een breakfall? Wat is fearless falling? Is skeeler vs inline skate bescherming belangrijk? Ik ben op mijn stuitje gevallen. En nu? Wat doet levenshouding? Hoe belangrijk is winnen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar