Kan ik een straatgevecht winnen zonder vechtsporten te beheersen?

Kan ik een straatgevecht winnen zonder vechtsporten te beheersen?

14 februari 2022 0

Het eerste wat je moet doen als zich een probleem voordoet op straat, is proberen het met woorden op te lossen of in kiem te smoren. Zelfs als je een voormalig kampioen bent van een district, stad, regio, land, in welke brute vechtsport dan ook, is dit geen enkele garantie voor je overwinning in een straatgevecht. Niemand van ons immuun voor aanvallen. Daarbij heb je de plek waar een straatgevecht uitbreekt niet voor het kiezen. Hand-to-hand-gevechten op straat kennen geen regels of wetten. Neem dit inzicht met je mee: “De beste vechter is iemand die zich aan elke stijl kan aanpassen“. Door je aanvaller op plaatsen als zijn gezicht, slapen, keel, nieren of maag te raken maak je een vrij grote kans hem of haar uit te schakelen. Een brute voetbaltrap in de kroonjuwelen, doet ook vaak wonderen. De voeten van de tegenstander(s) zijn ook zeer fragiele punten.

Andere technieken en tactieken die je kunt gebruiken zijn krabben, bijten, knijpen, spugen, je tegenstander aan de haren trekken of je aanval op zijn of haar ogen richten zijn ook technieken die je kunt gebruiken. Je bent jezelf aan het verdedigen tegen een gewelddadige aanvaller; je bent niet in een boksring aan het vechten waarin je je aan bepaalde regels moet houden. Gebruik alles wat je maar kunt om jezelf in veiligheid te brengen. Probeer je tegenstander de ogen uit te steken en hem op zijn keel te slaan. Als je iemand op zijn neus slaat worden zijn ogen troebel en het doet bovendien flink pijn; het kan je tegenstander net lang genoeg duizelig maken zodat jij weg kunt sneaken. Er is hier maar één regel: er is een winnaar en er is een verliezer.

Wat moet je vooral niet doen tijdens een straatgevecht? Wat is een Bronco Kick? Wat is straatgeweld? Wat is straatvechten? Wat zijn hoodfights? Wat is zinloos geweld? Wat zijn Frenzied Attacks? Wat zijn bosgevechten? Is een kleinere persoon niet altijd kansloos tegen groter en sterker? Is er verschil tussen een instinct-vechter en een combinatie-vechter?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar