Wat moet ik weten over de kwaliteit van skeeler lagers?

Wat moet ik weten over de kwaliteit van skeeler lagers?

4 februari 2022 0

Om je wielen soepel, snel en met zo min mogelijk rolweerstand te laten draaien heb je goede lagers nodig. Het klinkt heel logisch, maar toch wordt het nog te vaak vergeten.

  • Realitycheck 1: ABEC zegt niets over de kwaliteit van het gebruikte materiaal voor de lagers.
  • Realitycheck 2: ISO zegt iets over de procedures en voorschriften van het productieproces en niets over de kwaliteit van het product.
  • Realitycheck 3: Spacers (tussenbus) zorgen ervoor dat je lagers parallel met elkaar blijven zitten, waardoor er geen speling kan ontstaan.
  • Realitycheck 4: Het onderhoud en smeermiddel bepaald mede de levensduur en prestaties van je lagers.

Kort door de bocht gezegd: Als de juiste procedures maar gevolgd worden, kan je zonder gedoe betonnen zwemvesten produceren met de ISO norm. Op papier kloppen alle processen, alleen heb je een slecht eindproduct. Om terug te komen op de lagers. Is het gebruikte metaal van slechte kwaliteit, dan kan de toegestane foutmarge nog zo laag zijn, maar dan heb je nog steeds slechte lagers. Merken als SKF en Bones hebben lagers van hoogwaardig materiaal zonder precision rating, Zij gebruiken hun reputatie om te laten zien dat hun lagers goed zijn. Keramische lagers zijn lagers van zeer hoge kwaliteit met kogeltjes van industriële keramiek (siliciumnitride) in de kern. Keramische lagers zijn lichter en duurzamer dan lagers van staal en de kogeltjes kunnen bijna niet roesten. Wat is het verschil tussen olie, smeermiddel en vet? Maakt skeeleren met 3 of 4 wielen iets uit? Welke factoren bepalen je snelheid met skeeleren? Hoe lang gaan skeeler lagers mee? Wat is het verschil tussen gesloten lagers en sealed? Wat is het verschil tussen ABEC, ILQ, bones en keramisch? Wat te doen tegen piepende en krakend lagers? Moet ik mijn lagers schoonmaken en smeren? Wat is double push skeelertechniek? Wat is het nadeel van verschillende skeelerlagers door elkaar te gebruiken?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar