Wat zijn burpees?

Wat zijn burpees?

5 november 2021 0

De burpee is een bijna (combinatie-oefening) full body workout, die je gewoon in de woonkamer kunt uitvoeren. De burpee is een combinatie van push-ups, sprong en de bekende squat. De oefening begint rechtop staand, vervolgens gaat de persoon in squat en brengt zijn of haar handen naar de grond, waarna hij of zij met de handen aan de grond in een sprong zijn of haar benen naar achter brengt in de plankpositie. Je lichaam wordt intensief getraind door de focus op je benen, armen, borst, schouders, billen, triceps en buik.

Je conditie wordt verbeterd, omdat je lichaam door de intensieve training meer zuurstof vraagt en je hartslag tijdens de oefening versnelt. De burpee is in de jaren dertig van de vorige eeuw ontwikkelt door Royal H. Burpee. Royal H. Burpee was een bewegingswetenschapper. De populariteit van de workout nam in de Tweede Wereldoorlog enorm toe. De burpee werd destijds gebruikt om de fitheid van de soldaten te testen. Door de snelle test werd de behendigheid, coördinatie en kracht van een soldaat snel duidelijk.

Wat zijn navy seal burpees? Wat is een military workout? Wat zijn compound oefeningen? Hoe belangrijk is het om je oefeningen te variëren? Is er verschil tussen BodyWeight Fitness and Calisthenics? Wat is bodyweight training? Wat is “Practice repetition without repetition”? Wat is HIIT training? Wat is Bootcamp? Wat is een cardio training?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar