Kan ik sporten als ik me niet lekker voel?

Kan ik sporten als ik me niet lekker voel?

25 januari 2023 0

Je bent ziek, je hebt iets onder de leden of je kampt met lichamelijke ongemakken. Is sporten dan wijs? Wat je eigenlijk simpelweg wilt is je lichaam de tijd geven om beter te worden en je wilt je ziekte vooral niet erger maken.

Je ongemakken zijn tekenen die aangeven dat dat je beter niet kunt trainen. Je lichaam is daardoor verzwakt en je lijf heeft zoveel mogelijk energie nodig om weer beter te worden, verspil geen kracht aan sporten. Flink bewegen vertraagt je herstel en daarnaast gaan je sportprestaties zeker tegenvallen. Vervolgens raak je daar ook weer gefrustreerd van. Ook niet fijn. Rust in dat geval uit tot totdat je je weer beter voelt en begin dan weer met sporten.

Ben je eigenwijs en ga je toch, dan is het minste wat je kunt doen, is rustiger en niet te intensief te trainen en je trainingsarbeid te verminderen gedurende 2-3 dagen. Je zal merken dat je veel minder energie hebt dan normaal, omdat je lichaam nog aan het herstellen is.

Buiten sporten met een verkoudheid, kan dat? Wat te doen tegen misselijkheid? Waarom moet ik kotsen na een heftige workout? Is het normaal dat je duizelig wordt tijdens het sporten? Wie of wat is de man met de hamer? Is sporten op een lege maag verstandig? Hoe kom je erachter dat je longontsteking hebt?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar