Kun je hoofdpijn krijgen van teveel slapen?

Kun je hoofdpijn krijgen van teveel slapen?

7 november 2023 0

Je zou denken dat het andersom werkt, maar niets is minder waar: van te veel slapen kan je namelijk hoofdpijn krijgen. Slaap je meer dan negen uur per nacht, dan maakt je lichaam minder van het hormoon serotonine aan. Een tekort aan serotonine vermindert de bloedtoevoer richting het brein wat vaak resulteert in hoofdpijn. Vaak heb je last van dit soort hoofdpijn in het weekend, wanneer je meer slaapt.

Wat te doen tegen hoofdpijn na slapen?

  1. Zorg voor voldoende frisse lucht.
  2. Neem voldoende rust.
  3. Zorg voor regelmaat.
  4. Zorg voor voldoende ontspanning.

Maar hoofdpijn kan omgekeerd ook leiden tot slecht slapen. Sommige mensen worden ‘s nachts wakker van de hoofdpijn, anderen staan er ‘s morgens mee op.

Snurken kan een teken zijn van slaapapneu, een slaapaandoening die ervoor zorgt dat je tijdelijk geen adem haalt tijdens je slaap. Hoewel dit maar een paar seconden duurt, kan het wel zorgen voor een zuurstoftekort in je brein. Volgens experts zorgt een zuurstoftekort voor verwijde bloedvaten in de hersenen, waardoor de druk in je hoofd toeneemt en je pijn krijgt.

Kun je hoofdpijn krijgen vanuit je nek? Kun je hoofdpijn krijgen van een geur? Waarom heb ik hoofdpijn na buitensport? Wat zijn de oorzaken van suikerhoofdpijn? Wat is inspanningshoofdpijn? Waarom helpt huilen niet? Wat is rebound hoofdpijn?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar