Wat is een trollenleger?

Wat is een trollenleger?

7 november 2023 0

Een internettrol is wel een echt persoon, vaak met een verzonnen naam. Dit zijn personen die het leuk vinden om extreme standpunten op internet te plaatsen, om anderen te shockeren of beledigen.

Trollen verspreiden vaak nepnieuws en beïnvloeden de publieke opinie. Zo zette een Nederlandse zanger een ’trollenleger’ in om populairder te lijken.

Om nepnieuws te verspreiden worden vaak nepaccounts ingezet. Dat gebeurt bijvoorbeeld in verkiezingstijd. Je hoort dan in het nieuws over ‘bots’ of ’trollenlegers’ die de publieke opinie beïnvloeden.

Deze trollen en bots zorgen ervoor dat nepnieuws snel op grote schaal verspreid kan worden.

Waarom zit Dutch Unlimited Martial Arts niet op sociale media? Wat is doxing? Wat is de keerzijde van sociale media? Waarom zitten miljarden mensen op sociale media? Kun je aangifte doen van bedreiging via social media? Wat is mass surveillance? Wat is digitale zelfverdediging? Hoe is het vandaag de dag gesteld met pesten? Wat betekent publiekelijk voor de leeuwen gegooid worden of afgeslacht worden in de media? Wat zijn de gevolgen van pesten? Wat is de reden dat mensen gaan pesten? Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar