Hoe is het vandaag de dag gesteld met pesten?

Hoe is het vandaag de dag gesteld met pesten?

2 september 2021 0

Het fenomeen ‘pesten’ wordt verlegd vanaf het schoolplein met toezicht naar online zonder toezicht. Deze manier van pesten is niet nieuw en gebeurt al sinds de komst van internet. Het online pesten (Cyberpesten of Digitaal Pesten), begint ernstige vormen aan te nemen. Kinderen die uit groepjes worden geknikkerd of steeds wéér worden toegevoegd, ontvriend, geblocked, commentaar op posts of foto’s, anderen die overal iets van moeten vinden of denken, kwetsende opmerkingen krijgen van anonieme accounts, filmpjes die doorgestuurd worden waar ze negatief worden neergezet… & such & more.

Een meer dan zorgelijke ontwikkeling waar ik mij als coach en trainer zeker wel zorgen om maken. Dan nog maar niet te spreken over het fysieke geweld ten gevolgen van sociale media interacties. Cyberpesterijen hebben een groot negatief effect op de mentale en lichamelijke gezondheid. Dat is wel de realiteit van het nu.

Bekijk hier meer over fysieke en mentale weerbaarheid.

Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen? Wat is de week tegen pesten? Kun je werken aan je zelfvertrouwen door een weerbaarheidstraining? Vechtsport als therapie: wat is dat? Wat is een anti-pestprotocol? Wat is een VCP? Wat verstaan we onder pesten? Wat zijn de gevolgen van pesten? Wat doet pesten met een kind? Wat is de reden dat mensen gaan pesten? Hoe kun je reageren als iemand je vernedert? Wat is Centrum Veilige Sport Nederland? Mag jouw gepeste kind terugslaan? Doet schelden pijn? Wat doet verbaal geweld? Heb ik gebrek aan weerbaarheid?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar