Wat is de week tegen pesten?

Wat is de week tegen pesten?

27 september 2023 0

In verschillende landen over de hele wereld, zoals het Verenigd Koninkrijk, België, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland, organiseren ze individueel jaarlijks een Week tegen Pesten.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de Week tegen Pesten in het leven geroepen, gehouden in de vierde week van september en ondergebracht bij Stichting School & Veiligheid.

Met de Week Tegen Pesten wordt ieder jaar aandacht gevraagd voor pesten en de gevolgen daarvan. Scholen kunnen speciaal hiervoor gemaakt lesmateriaal aanvragen.

Deze landen erkennen het belang van bewustwording en preventie van pestgedrag. Door middel van deze week leren leerlingen dat ook zij een verschil kunnen maken in de strijd tegen pesten. Zelfs kleine acties van leerlingen kunnen laten zien dat zij pestgedrag afkeuren en positieve verandering kunnen teweegbrengen.

Ga hier naar de website.

Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen? Wat verstaan we onder pesten? Wat zijn de gevolgen van pesten? Wat doet pesten met een kind? Wat is de reden dat mensen gaan pesten? Hoe is het vandaag de dag gesteld met pesten? Hoe kun je reageren als iemand je vernedert? Wat is Centrum Veilige Sport Nederland? Mag jouw gepeste kind terugslaan? Doet schelden pijn? Wat doet verbaal geweld? Heb ik gebrek aan weerbaarheid?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar