Wat is een dead hang challenge?

Wat is een dead hang challenge?

22 februari 2022 0

Deadhangs klinken niet meteen als de meest spannende uitdaging. Maar het hangen aan een stang heeft enorm veel voordelen voor je lichaam. Daarbij is het een makkelijke oefening om uit te voeren.

Door de zwaartekracht rek je jezelf met dead hangs helemaal uit, waardoor er decompressie ontstaat. Er komt lucht tussen je wervels waardoor het bloed hier beter langs gepompt kan worden. Dit draagt weer bij aan betere mobiliteit in rug en schouders.

Een deadhang challenge is een eenvoudige oefening waarbij je simpelweg zo lang mogelijk aan een stang boven je hoofd blijft hangen. Het is een geweldige manier om grijpkracht te ontwikkelen, kan je helpen om pull-ups onder de knie te krijgen, maar ook zeker om je mentale kracht te testen. De voordelen zijn:

  • Grijpkracht
  • Spinale decompressie
  • Strekt het bovenlichaam uit
  • Vermindert schouderpijn
  • Verbetert de schoudermobiliteit
  • Corrigeert de houding

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Probeer elke training langer te hangen, met als doel de 4 à 5 minuten te halen. Hou deze tijden aan als richtlijn:

  • Beginner: 30 seconden
  • Gevorderde: 30 tot 100 seconden
  • Advanceerd: 100+ seconden

De stang vastpakken met een bovenhandse greep (handpalmen van je af gericht), waarbij je ervoor zorgt dat je handen meer dan schouderbreedte uit elkaar staan ​​en je armen gestrekt zijn. Je wilt dan je schouders aanspannen (schouderbladen samenknijpen) en zo lang mogelijk aan de stang vasthouden. Voordat je een dead hang doet, is het belangrijk om je schouders op te warmen door wat mobiliteitswerk te doen dat de bewegingen nabootst die je gaat uitvoeren.

Schouderblessures hebben een lange hersteltijd. Door de dead hang uit te voeren kan je bovenlichaam zich volledig ontspannen. Elke seconde in deze positie werkt bevordert het bewegingsbereik van het schoudergewricht en verbetert de algemene schoudergezondheid.

Als je een actieve dead hang doet – gekanteld bekken, ribbenkast samengeknepen, quads samengeknepen – doet je core veel werk. Het houdt je lichaam bij elkaar! Door te hangen is de zwaartekracht aan het werk en trekt je lichaam naar beneden.

Bekijk hier onze pagina martial arts challenges. Bekijk hier oefeningen om je gorilla gripstrength te verbeteren.

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar