Wat te doen bij zenuwontsteking in schouder?

Wat te doen bij zenuwontsteking in schouder?

24 maart 2023 0

Bij een zenuwontsteking in de schouder heb je opeens heftige pijn in 1 schouder en arm. De pijnaanval duurt uren tot weken en gaat vanzelf over.

Pijn in de schouder, voor of achterkant. Pijn met slapen, op de pijnlijke schouder is meestal niet mogelijk. Pijn kan uitstralen vanuit de nek naar de gehele arm en hand. Heffen, hand op de rug of plotselinge bewegingen kunnen beperkend en pijnlijk zijn. Behandeling van zenuwontsteking in de schouder:

  1. Paracetamol en erbij een NSAID (zoals naproxen, ibuprofen of diclofenac ). Slik de tabletten op vaste tijden, goed verspreid over 24 uur.
  2. De pijn kan zo heftig zijn dat deze pijnstillers niet genoeg helpen.
  3. De huisarts kan ook een kuur prednison voorschrijven.

Met hulp van een fysiotherapeut kun je de kracht in je schouder en arm weer opbouwen. Een zenuwontsteking is meestal in 1 tot 2 jaar hersteld.

Oorzaak kan zijn verandering immuunsysteem door stress, infectie of operatie. Over de exacte oorzaak is nog niet zoveel bekend. Wel weet men dat het om een samenspel van factoren gaat. Waarschijnlijk wordt er door een auto-immuun reactie (een ‘vergissing’ in ons afweersysteem) per ongeluk afweerstoffen gemaakt tegen de zenuwcellen. Hierdoor ontstaat er een ontsteking die schade toebrengt aan de zenuwen.

Wat is een herstelcoach? Is er relatie tussen stress en blessures? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen? Is voeding mijn beste medicijn? Wat is een tennisarm? Wat is de betekenis van het SAID-principe? Wat betekent alles doet pijn? Wat is fysieke veerkracht? Wat brengt gezond eten niet? Wat is de betekenis van helemaal losgaan? Wat betekent alles geven? Wat is NeuroKinetische Therapie? Wat is een manuele therapie? Genezen op eigen kracht, kan dat?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar