Wat is een Peek-A-Boo in het boksen?

Wat is een Peek-A-Boo in het boksen?

5 oktober 2023 0

Peek-a-boo is een boksstijl die zijn gebruikelijke naam kreeg vanwege de verdedigende handpositie, die normaal gesproken voor het gezicht wordt geplaatst, zoals in het gelijknamige babyspel.

Er wordt gedacht dat de techniek extra bescherming aan het gezicht biedt en het gemakkelijker maakt om in het gezicht van de tegenstander te prikken. Het woord voor het spel is een samenstelling van het werkwoord ‘peek’, de combinatievorm ‘-a-’ en een uitroepteken (door de jaren heen op verschillende manieren gespeld als ‘bo’, ‘boe’, ‘boh’, ‘boe, ‘ en ‘tak’) bedoeld om iemand te verrassen of bang te maken.

Nadelen/zwakke punten: Kwetsbaarheid voor bodyshots: Hoewel de Peek-A-Boo-stijl een goede bescherming biedt voor het hoofd en gezicht, laat het het middengedeelte en het lichaam bloot. Tegenstanders die bodyshots kunnen maken, kunnen Peek-A-Boo-vechters na verloop van tijd verslijten.

Wat is QPO-Boxing? Wat is Dirty Boxing? Wat is Shaolin Boxing? Wat is bare knuckle boxing? Wat is schaduwboksen met gewichten? Wat is het verschil tussen milling en boksen? Hoe vorm je een boks bitje of gebitsbeschermer? Is bare knuckle boxing legaal?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar