Wat kan ik doen om voetklachten te voorkomen?

Wat kan ik doen om voetklachten te voorkomen?

10 juli 2022 0

Bekijk hier onze ‘voeten-mindset’-pagina voetgezondheid en voetverzorging. Goede voetgezondheid en voethygiëne krijg je niet cadeau, die moet je verdienen en zelf actief in stand houden, met onder anderen de passende oefeningen en het passende schoeisel. Voeten zijn voor de meesten vanzelfsprekend. Voetverzorging is dat niet altijd en terwijl goede voetverzorging klachten kan voorkomen. Door bewuster met je voeten om te gaan op een dagelijkse basis, kun je zelf al veel problemen voorkomen. Het is belangrijk om vriendelijk te zijn voor je voeten en ze goed te verzorgen.

Het is het beste om je voeten dagelijkse te wassen, maar zonder zeep! Zo behoudt je namelijk de natuurlijke beschermlaag van je voeten. Als je wel een keer een milde zeep gebruikt, zorg dan dat je de zeepresten goed wegspoelt. Tussen je tenen kunnen er anders snel schimmels of bacteriën gaan zitten. Het is daarom ook belangrijk om je voeten goed droog te maken (ook tussen je tenen). Geef je voeten de kans om te drogen. Tot slot: trek iedere dag schone sokken aan. Gedoe met je voeten kan een gewijzigde loopgang veroorzaken. Dit veroorzaakt op zijn beurt problemen met de knie, de heup en/of de rug. Verdring pijn aan je voeten dus nooit, maar doe er wat aan. Bekijk hier onze pagina je eigen voeten masseren.

Doorgezakte voet of platvoet? Zeggen je voeten iets over je gezondheid? Waarom zijn hoge hakken schadelijk voor je voeten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar