Heb ik gezonde voeten?

Heb ik gezonde voeten?

24 juli 2022 0

Bekijk hier onze ‘voeten-mindset’-pagina voetgezondheid en voetverzorging. Onze voeten zijn onze basis en zonder gezonde voeten kom je nergens. Voeten geven veel informatie over de conditie van ons lichaam. Zonder voeten kunnen we niet lopen, rennen of springen. Onze voeten zijn één van de belangrijkste onderdelen van ons lichaam en ze hebben tegelijkertijd een hoop verzorging en toewijding nodig. Wat zijn gezonde voeten? Dit zijn soepele, sterke voeten waarmee je pijnloos loopt. Met gezonde voeten heb je controle over iedere beweging die je maakt.

  • Alle voetbogen zijn intact;
  • Spieren en gewrichten werken soepel met elkaar samen;
  • De tenen staan allemaal netjes op de grond;
  • De contactpunten met de grond hebben overal evenveel druk;
  • De aansturing vanuit de hersenen is goed.

De voeten sturen signalen naar de hersenen. Ze vertellen de hersenen welke spieren we moeten aanspannen om te blijven staan. Wanneer we stilstaan geven ze andere signalen dan wanneer we op een helling staan. Zo weet het lichaam ook wat het moet doen als we in een rijdende trein staan. Of als we voelen dat de ondergrond glad is. Met gezonde voeten heb je ook minder last van koude voeten! Voeten en tenen die vrij kunnen bewegen hebben over het algemeen ook betere doorbloeding. Bovendien zorgen gezonde voeten voor een goede houding. Ze voorkomen klachten van de knieën, heupen, rug, schouders en nek. Voeten zijn het fundament van ons lichaam. Maar het gaat niet om de voeten alleen. Ook je houding moet goed zijn. Het hele lichaam staat in verbinding met elkaar door de spier- en gewrichtsketen. Ook in de winter is het belangrijk om goed voor je voeten te zorgen.

In dikke sokken en wandelschoenen ontstaan de ideale omstandigheden voor een schimmelinfectie. Het is van belang om je voeten in goede conditie houden. Dit geldt voor iedereen, of je een actieve of passieve sporter bent, of je jong of oud bent, gezond of wat minder gezond bent. Geef je voeten de aandacht die ze verdienen. Net zoals we onze tanden iedere dag poetsen, en onze handen wassen, kunnen we ook onze voeten dagelijks verzorgen met een goede voetencrème. Bekijk hier onze pagina enkels sterker maken.

Genezen op eigen kracht, kan dat? Doorgezakte voet of platvoet? Waarom zou je je voeten willen trainen? Je voeten insmeren met magnesiumolie? Worden je voeten lui van steunzooltjes? Hoe sport ik verstandig met mijn voeten? Wat betekenen je voeten voor je? Waarom je vaker op blote voeten zou moeten lopen? Wat is een podotherapeut? Mijn grote teen groeit scheef! En nu? Waarom zijn hoge hakken schadelijk voor je voeten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar