Wat verstaan we onder seksuele intimidatie?

Wat verstaan we onder seksuele intimidatie?

19 augustus 2021 0

Helaas zijn er veel voorbeelden van seksuele intimidatie in de sport te noemen. Het komt in allerlei vormen voor. Zo kan het om verbaal geweld gaan, maar ook om lichamelijk gedrag, zoals ongewenste, opzettelijke aanrakingen.

Denk aan een hand die te laag gaat bij het afschermen tijdens handbal, het beetpakken van een borst bij het opvangen tijdens het turnen, filmen in de kleedkamer, foto’s maken onder een hockeyrokje, een trainer die een sporter uitnodigt bij hem of haar thuis, massage op een plek die ongepast is…

Eenzijdige en ongewenste seksueel getinte aandacht: directe verzoeken, indirecte toespelingen, aanrakingen, seksueel getinte opmerkingen, versturen of ophangen van seksueel getinte plaatjes.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag begint in 30% van de gevallen in de leeftijdscategorie 6-11 jaar, en in de 69% in de leeftijdscategorie 12-17 jaar.

Wat is NOCNSF? Wat is Centrum Veilige Sport Nederland? Wat je moet weten over seksueel geweld? Wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag? Wat is topsport? Wat is sportpsychologie? Wat is een VCP?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar