Wat is sportpsychologie?

Wat is sportpsychologie?

23 oktober 2021 0

De sportpsychologie is inmiddels niet meer weg te denken uit de sport. Je coacht (top)sporters en je wilt hen nog beter begeleiden, dan is het belangrijk dat je weet als mental coach hoe sportprestaties zijn verbonden met de menselijke psyche. De koppeling kunnen maken tussen sport en psychologie, een waardevolle combinatie.

In ieder sportmens vormen lichaam, geest en ziel één geheel. Om sportief succes te boeken, moeten alle drie de elementen in balans zijn en is kennis van sportpsychologie handig. Naast de noodzakelijke lichamelijke conditie is ook de mentale gesteldheid van een sporter bepalend voor zijn of haar welzijn en prestatie. Juist daarmee houdt de sportpsychologie zich bezig.

Mentale coachingstechnieken toepassen zodat een (jeugd)(top)sporter in staat is het allerbeste uit zichzelf te halen. Je weet hoe sportprestaties zijn verbonden met de menselijke psyche. Je bent in staat individuele sporters, teamsporters en hele teams begeleiden en ze mee te nemen in een passend coachingstraject.

(PST) Psychological Skills Training. Training gericht op het verbeteren van mentale vaardigheden van een atleet, zoals zelfvertrouwen, motivatie, het vermogen om te ontspannen onder grote druk en het concentratievermogen.

Wat je ook doet in de sport, de opleiding Sportpsychologie opent beslist je ogen voor de boeiende psychologische aspecten van sportgedrag.

Wat is een coach? Wanneer ben je eigenlijk een topsporter? Welke risico’s loop ik als ik aan topsport doe? Wat is topsport? Wat is Papendal? Wat is de invloed van ouders op jeugdige topsporters? Hoe word ik topsporter? Wat is NOCNSF? Wat betekent een mentaal breekpunt? Heb ik gebrek aan weerbaarheid? Wat is de invloed van ouders op jeugdige topsporters? Is plezier in sporten belangrijk? Is er relatie tussen stress en blessures? Hoe belangrijk is winnen? Welke sporten trainen op Papendal? Wat is een herstelcoach? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen?  Wat is competitieve angst? Wat is ergens mee moeten dealen? Wat is coping? Wat zijn de voordelen van tegenslag? Hoe maak je een kampioen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar