Hoeveel eieren per dag voor spiermassa?

Hoeveel eieren per dag voor spiermassa?

28 december 2021 0

Er zijn allerlei bangmaakverhalen over het eten van eieren, waar men de afgelopen decennia mee geconfronteerd is. Eigenlijk heel jammer, want eieren passen heel goed in een gezonde leefstijl, ze zitten namelijk vol met eiwit, mineralen en vitamines. Als sporter kun je er haast niet omheen – eieren. Ze zijn er in alle soorten en maten. Hartstikke lekker en je kunt ze bijna overal voor gebruiken. Om maar direct met de deur in huis te vallen: Eieren zijn een zeer goed voedingsmiddel, zowel voor spieropbouw als voor vetverlies!

Of een ei iedere dag gezond of ongezond is, hangt af van wat je verder iedere dag eet. Hierbij is het belangrijk dat er gekeken wordt naar het totale voedingspatroon van een persoon. Het Voedingscentrum adviseert om te variëren in vis, peulvruchten, vlees en ei. Testosteron speelt een belangrijke rol tijdens spieropbouw en dit is dan ook mooi meegenomen. Het is niet voor niets dat eieren enorm populair zijn onder bodybuilders en andere atleten die trainen voor spieropbouw.

Zoals jullie misschien wel weten staan eieren in de Schijf van Vijf. Zoals eerder geschreven, ze bevatten veel goede voedingsstoffen. Het is onduidelijk of er een bovengrens is voor het aantal eieren dat een persoon per dag kan eten.

Wat is goed om te eten voor meer spiermassa? Waar zitten (veel) eiwitten in? Leidt meer eiwit tot meer spiergroei? Wat is het nut van een eiwitshake? Hoeveel eiwit zit er in één hard gekookt ei? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen? Kan ik in plaats van een eiwitshake gewoon chocolademelk drinken? Waar haal ik mijn benodigde energie vandaan? Welke brandstof heb ik nodig tijdens het sporten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar