Hoe hou je je gewrichten in topvorm?

Hoe hou je je gewrichten in topvorm?

26 november 2022 0

Wanneer je beweegt, gebruik je onder andere je gewrichten, spieren en botten. Vrij kunnen bewegen is cruciaal voor je levenskwaliteit. Het staat je toe om te doen wat je wilt en om van het leven te genieten. Soepele gewrichten zorgen ervoor dat je volop kunt bewegen, maar naarmate je ouder wordt of door sport of fysieke overbelasting kan je mobiliteit in het gedrang komen. Een gezonde en evenwichtige voeding helpt je gewrichten en je kraakbeen gezond en soepel te houden, zodat je nog jaren van je vrijheid kunt genieten. Om je gewrichten te versterken en om ze te beschermen tegen oxidatieve stress zijn vooral vitamines en mineralen onmisbaar:

  • Calcium
  • Vitamine C
  • Groenten en fruit
  • Kurkuma
  • Magnesium
  • Vitamine D

Dagelijks bewegen zorgt ervoor dat je je gezond en fit voelt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je botten en spieren sterker worden en het zorgt dat je kraakbeen goed blijft. Ook gezond eten, met voldoende vitamines en mineralen, is belangrijk voor gezonde spieren, botten en gewrichten. Wist je dat het gewrichtskraakbeen voor 65 tot 80 procent uit water bestaat? Drink dus voldoende om je gewrichten gesmeerd te houden. Voor een volwassene wordt zo’n anderhalve liter per dag aanbevolen.

Wat is equilibrioceptie? Wat is Unstable Surface Training (UST)? Waarom zou ik aan Qigong doen? Wat zijn balans- en coördinatieoefeningen? Wat is een evenwichtsstoornis? Hoe hou je je gewrichten in topvorm? Wat is proprioceptie? Wat doen je heupen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar