Worden je buikspieren sterker door erop te stoten?

Worden je buikspieren sterker door erop te stoten?

3 april 2023 0

Door op je buik te stoten (lees: slaan of stompen) worden buikspieren niet sterker maar strakker. Kracht is het vermogen van spieren om onder belasting samen te trekken.

  • Stoten op je buik kan meer bijdragen aan de taaiheid van je buikspieren dan het versterken van de buikspieren.
  • De goed gebouwde buik kan een goede houding ondersteunen en de sportprestaties en lichaamsstabilisatie verbeteren.
  • Vechters oefenen maagstoten uit omdat ze hierdoor gewend raken aan stoten op de buik, waardoor ze harder en minder gevoelig worden.

Herhaaldelijk geraakt (abs of steel challenges) worden zal het lichaam laten reageren door littekenweefsel te creëren. En het littekenweefsel is stijver dan het spierweefsel. Stoten op de buik kunnen ook helpen de snelle reacties van het lichaam te verbeteren, wat leidt tot snelle groei van de buikspieren.

Sterke buikspieren zijn belangrijk omdat ze het fundament vormen van corestrength. De spieren van je core zijn misschien wel de belangrijkste spiergroep van ons lichaam.

Het hele idee om in de buik geslagen te worden, kwam uit de vechtsporten. Het is een onderdeel van hun conditietraining. De meeste boksers en kickboksers voeren deze buikspieroefening tijdens elke trainingssessie uit. Er zijn verschillende redenen waarom die vechtsportatleten vrijwillig stoten in hun maag blijven incasseren.

  • Maagstoten zijn vreselijk, maar het hoort bij hun werk om stoten tegen te komen.
  • Het ontvangen van stoten op het lichaam kan hun buikspieren voorbereiden op wat onvermijdelijk is.
  • Door harder te worden, raken buikspieren gewend aan externe klappen.
  • Een kenmerk dat die routine volgt, is ook desensibilisatie. Herhaaldelijk stoten op een gebied kan de zenuwen minder gevoelig maken, wat de pijntolerantie verhoogt.

Maagstoten is ook een essentiële factor bij het ontwikkelen van mentale kracht. De geest raakt ‘gewend’ aan het ervaren van klappen en wordt er minder bang voor in een echt gevecht. Het zal ook specifiek gedrag ontwikkelen, zodat vechters niet verbaasd kijken na een maagstoot in een gevecht.

Je moet eerst kracht opbouwen in de buik en dan komen de lichte slagen, dan hardere met bokshandschoenen, en uiteindelijk mag je een medicijnbal of slam ball gebruiken.

Wat is een Human Punching Bag oefening? Hoe overwin je de angst om klappen te krijgen? Wat is Iron Body Martial Arts? Waarom is de core zo belangrijk? Wat is pijn incasseren? Wat betekent face your demons? Wat betekent stalen buikspieren trainen? Wat zijn body hardening techniques? Wat is milling? Wat is TVA-training? Wat is een abs of steel challenge?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar