Waar is magnesium goed voor?

Waar is magnesium goed voor?

1 augustus 2021 0

Het lichaam gebruikt magnesium bij veel processen die met je spieren te maken hebben, zoals de zuurstofopname en de productie van energie. Mensen die intensief sporten. hebben een grotere magnesiumbehoefte. Het hangt er wel vanaf welke sport je doet. Als je langdurig en regelmatig sport, of je doet aan top sport, dan daalt je magnesiumwaarde. Je lichaam heeft dan meer magnesium nodig, omdat je spieren daarom vragen. Vaak treedt er ook magnesiumverlies op via zweet en urine. De magnesiumbehoefte van sporters is dus groot.

Als je als sporter al een lage magnesiumwaarde hebt kan dit zelfs leiden tot een magnesiumtekort. Dat kan uiteindelijk je fysieke prestatie verminderen. Een magnesiumtekort kan bij sporters krampen in de spieren veroorzaken. Als het magnesiumtekort wordt aangevuld verdwijnen snel ook de klachten. Het gebruik van magnesiumolie, magnesium serum of een supplement met magnesium kan dan het goed verhelpen. Calcium en magnesium werken samen en hebben elkaar nodig. Waar calcium zorgt voor de contractie, zorgt magnesium voor de relaxatie fase. Via de huid is meestal de beste opname mogelijk, de orale suppletie werkt niet bij iedereen voldoende.

Verschil tussen magnesium gel en magnesium olie? Wat is magnesium floating? Je voeten insmeren met magnesiumolie? Wat gebeurt er met je door teveel magnesium? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen? Baat het niet dan schaadt het niet? Wanneer kun je het beste supplementen innemen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar