Wanneer kun je het beste supplementen innemen?

Wanneer kun je het beste supplementen innemen?

18 januari 2022 0

Er worden dagelijks een hoop supplementen geconsumeerd. Hierbij is het goed om te kijken naar het juiste moment van innemen. Zo kun je sommige supplementen het beste bij de maaltijd innemen, maar is voor andere supplementen een ander moment juist aan te raden. Denk maar eens aan een kop koffie voor het slapen gaan. De cafeïne zullen je doorgaans wakker houden wat niet wenselijk is. Zo doen vitamines hun werk ook het best op een bepaald tijdstip.

En welke voedingsstoffen kun je goed met elkaar combineren? Er zijn een aantal richtlijnen die je kunnen helpen bij het innemen van supplementen. Let op: doorbreken of vergruizen kan bij sommige voedingssupplementen of medicijnen de werking beïnvloeden of maagklachten geven. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie.

Moet ik dagelijks multivitamine nemen? Slaap je beter door het eten van een banaan voor het slapen gaan? Hoe verhoog ik mijn weerstand? Is het slecht om voor het slapen te eten? Heb je als sporter supplementen of vitamines nodig? Baat het niet dan schaadt het niet? Wat gebeurt er met je door teveel magnesium? Waar is glucosamine goed voor? Wat is de (bij)werking van een medicijn?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar