Moet ik dagelijks multivitamine nemen?

Moet ik dagelijks multivitamine nemen?

12 juni 2022 0

Een veel gehoord ‘verjaardagen, feesten en partijen-advies’ dat het dagelijks nemen van een multivitamine noodzakelijk is omdat er in de voedingsmiddelen van tegenwoordig veel minder vitamines en mineralen zitten dan vroeger! Er is inderdaad een hoop gefabriceerde rommel te koop die onderhevig zijn aan allerlei marketingtrucs, maar er is ook goede voeding te koop. Als je bewust en bekwaam gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en heb je geen supplementen nodig.

Je zou eventueel in de winter kunnen uitwijken naar vitamine D, omdat je onvoldoende vitamine D uit de voeding kan halen. Er is simpelweg te weinig zonlicht in de wintermaanden. Mocht je veganistische lifestyle hebben, dan is een vitamine B12-supplement noodzakelijk, aangezien deze vitamine alleen in dierlijke producten te vinden is.

Wat is de (bij)werking van een medicijn? Wanneer kun je het beste supplementen innemen? Kan ik altijd vertrouwen wat de fabrikant op het etiket zet? Heeft een 50-plusser extra vitamines nodig? Wat brengt gezond eten niet? Kun je te dik en tegelijk toch gezond zijn? Heeft leefstijl invloed op je mentale en fysieke gezondheid? Zijn groene smoothies echt gezond? Hoe leef je gezond?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar