Wat is Sanctum?

Wat is Sanctum?

12 maart 2024 0

Sanctum is een cathartic trainingservaring die het lichaam kracht geeft en de geest verruimt. Naar zeggen maakt deze holistische work-out je lichaam sterk en je geest rustig. Een holistische bewegingsreeks van 50 minuten die je fysieke lichaam in balans brengt met de geest en de ziel.

Gerouteerd in multidisciplinaire vormen van fysieke conditionering zoals moderne fitness, met elementen van HIIT-training, kundalini, vechtsporten, ademwerk en functionele beweging. Alles gegarneerd met de krachtigste, zorgvuldig samengestelde muziek.

Het gaat erom dat je niet alleen flink wat calorieën verbrandt, maar je ook bewust bent van alles wat je voelt en ervaart tijdens een training, zonder interpretatie of oordeel.

Deze nieuwe stijl van sporten komt – uiteraard – uit Amerika en ze noemen het: Mindful Fitness. Het begon een aantal jaar geleden met fitnessgoeroe Tyran Toomey, die met haar concept The Class stevig haar plek heeft ingenomen in de New Yorkse fitnesscultuur. The Class is een HIIT-work-out gecombineerd met elementen uit yoga, sjamanisme en meditatie.

Wat is holistisch sporten? Wat is Bodycombat? Is plezier in sporten belangrijk? Waarom ben ik niet meer gemotiveerd? Waarom is Yoga überhip en big business? Is er verschil tussen mindfulness en meditatie? Is er verschil tussen mindfulness en thoughtfulness? We zijn massaal op zoek naar zingeving, maar waarom? Is Tae Bo ook een vechtsport?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar