Wie is Joes Kloppenburg?

Wie is Joes Kloppenburg?

16 mei 2022 0

Joes Kloppenburg is postuum bekend geworden als slachtoffer van een laffe daad van zinloos (uitgaans)geweld. De doodslag op Joes Kloppenburg op 17 augustus 1996 in de Voetboogstraat in Amsterdam was een geruchtmakend geweldsmisdrijf. Hij kwam in 1996 om het leven nadat hij een vechtpartij wilde sussen in het centrum van Amsterdam.

De 26-jarige Joes Kloppenburg schoot Yiannis Zafiris te hulp die werd mishandeld. Yiannis overleefde de avond door de woorden van Joes. Kappen nou! riep Kloppenburg tegen de mannen. Hun agressie keerde zich tegen hem. Kloppenburg moest dat zelf met de dood bekopen en overleed in het ziekenhuis op 26 jarige leeftijd. De hoofddader en zijn broer, die ook mee vocht, bleken vechtsporters te zijn.

Bekende slachtoffers van zinloos geweld, die tot een soort iconen in de sociale beweging tegen dit soort geweldpleging zijn geworden, zijn Kerwin Duinmeijer (1983), Meindert Tjoelker (1997), Marianne Roza met Froukje Schuitmaker (1999), Daniël van Cotthem (2000), René Steegmans (2002), Richard Nieuwenhuizen (2012), Nick Bood (2017) en Bas van Wijk (2020).

Wat is zinloos geweld? Waarom maken we ruzie op straat? Neemt het geweld toe op straat? Wat is uitgaansgeweld? Wat is straatgeweld? Wat is een Bronco Kick? Hoe help ik slachtoffers van agressie en geweld op straat? Wat betekent verhuftering? Wat is straatterreur? Wat is een agressiecoach? Wat is geweldbeheersing? Wat is een agressieprotocol? Heeft onze politie nog wel grip op problemen? Wanneer er sprake van noodweerexces? Heb ik gebrek aan weerbaarheid? Wat is Politiegeweld?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar