Kan iemand je ook met vriendelijke woorden onder druk zetten?

Kan iemand je ook met vriendelijke woorden onder druk zetten?

10 juni 2022 0

Kan er ook sprake zijn van agressie of geweld wanneer iemand je tijdens een telefoongesprek met vriendelijke woorden probeert onder druk te zetten? Initimidatie is een vorm van een serieuze bedreiging. Het aantal meldingen over deze uiting van agressie neemt steeds meer toe. Wanneer iemand je probeert onder druk te zetten, ook al is dit op afstand via de telefoon en in nette bewoordingen, is er sprake van verbale intimidatie en dus van een serieuze bedreiging.

Het subtiel manipuleren, chanteren, intimideren of kleineren en daarbij proberen de deskundigheid of de positie van de ander te ondermijnen, wordt ook wel witteboordenagressie genoemd. Dit is manipulatieve vorm van agressie gericht tegen de ander, meestal om een uitzondering voor elkaar te krijgen, maar soms ook uit een (slechte) gewoonte.

Wat is valse sympathie? Kan machtsvertoon agressie uitlokken? Wat houdt machtsmisbruik in? Kan ik als werkgever maatregelen treffen om mijn medewerkers tegen agressie en geweld te beschermen? Wat is een agressieprotocol? Wat is een agressiecoach? Kan ik agressie in veel gevallen voorkomen met de juiste omgang en houding?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar