Mijn knie is dik. En nu?

Mijn knie is dik. En nu?

8 december 2022 0

De vocht in je knie zorgt er in feite voor dat je knie soepel blijft bewegen. Bij teveel vocht wordt je knie dik en heb je dus te maken met een dikke knie. De knie wordt pijnlijk, dik en is slecht te bewegen. Vocht in de knie ontstaat door irritatie van het gewrichtskapsel. Een gezwollen knie kan het gevolg zijn van een trauma (verdraaiing of verzwikking) of een knieoperatie. Een gezwollen knie ontstaat als vocht of bloed in of rond het kniegewricht ophoopt.

  • Pijn en dik worden door een verkeerde beweging of val.
  • Tijdens of na het sporten.

De meeste knieklachten gaan in een paar maanden vanzelf over. Vocht in de knie is een veelvoorkomende klacht bij jong en oud. Er kunnen veel verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen en dus zijn er ook meerdere verschillende behandelmethoden. Wat je zelf aan het herstel bij kan dragen, is regelmatig koelen. Kou zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten nauwer worden en de hoeveelheid vocht in de knie af zal nemen. Wanneer er een trauma heeft plaatsgevonden, is koelen vooral direct na het trauma en de eerste 24 tot 48 uur erna hulpvol. Kun je je knie niet meer strekken of kun je niet op je been staan? Bel dan de huisarts.

Wat zijn de 5 meest voorkomende sportblessures? Waarom je knieën trainen? Hoe weet ik of ik door mijn rug ben gegaan? Heb ik gezonde voeten? Waarom je enkels trainen? Is er verschil tussen lichamelijke en mentale vermoeidheid? Wat betekent algehele malaise? Wat is overtraining? Waarom is een goed herstel na het sporten belangrijk? Mijn benen trillen na het sporten, waarom is dat?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar