Wat betekent algehele malaise?

Wat betekent algehele malaise?

5 januari 2024 0

In circus waarin we leven, kun je geplaagd worden door een algehele malaise. Een fenomeen dat iedereen wel eens treft. Soms heb je onduidelijke, vage klachten. Algehele malaise is echter geen op zichzelf staande ziekte of aandoening, maar slechts een symptoom van een ziekte. Het treedt vaak zeer onverwacht op. In de meeste gevallen is het een teken van een beginnende of reeds bestaande ziekte. Algehele malaise kan bij meerdere aandoeningen voorkomen. Je voelt je bijvoorbeeld moe, zit niet lekker in je vel en of hebt een gevoel van algehele lusteloosheid.

Algehele malaise kent een waaier aan mogelijke oorzaken, van overbelasting en stress tot allerlei ziekten en aandoeningen. Ernstige vermoeidheid, hoofdpijn, pijn achter de ogen, keel- spierpijn en huiduitslag, volledige uitputting en de daaruit voortvloeiende concentratiestoornissen behoren tot de meest voorkomende symptomen. Algehele malaise kan bijvoorbeeld voorkomen bij koorts, nierbekkenontsteking, keelontsteking, blindedarmontsteking en nog veel meer aandoeningen. Je kunt bijvoorbeeld ook last hebben van algehele malaise wanneer je even niet lekker in je vel zit. Ook de overgang kan een algeheel gevoel van malaise veroorzaken. Er zijn ook bepaalde medicijnen die kunnen zorgen voor een gevoel van algehele malaise,

Een algemeen ziektegevoel kan zich zowel lichamelijk als geestelijk manifesteren en zich op verschillende manieren uiten. Vaak is het lastig om te bepalen waardoor je je zo slecht voelt. Er bestaat geen specifieke behandeling tegen het algemene ziektegevoel. Ongeacht de oorzaak van de algehele malaise, is het van belang dat je goed voor jezelf zorgt en je lichaam zo min mogelijk belast. Zorg in ieder geval voor voldoende beweging, een uitgebalanceerd en gezond dieet, een regelmatig slaappatroon en het beperken van stress. Hoe dan ook, het is meestal een goede reden om naar je huisarts te gaan.

Is er verschil tussen lichamelijke en mentale vermoeidheid? Wat is levenskunst? Wat is ontspanning door inspanning? Waarom ben ik de ene keer fitter dan de andere keer? Wat betekent alles doet pijn? Waarom ben ik niet meer gemotiveerd? Heb je invloed op je eigen mindset? Waarom sta ik altijd moe op? Hoeveel uur slaap heb ik nodig? Zijn vitaal en fit zijn hetzelfde? Heeft leefstijl invloed op je mentale en fysieke gezondheid? Heeft het doen aan fitness op hoge(re) leeftijd voordelen? Fit worden zonder sporten, hoe doe je dat? Genieten van het leven. Hoe doe je dat? We willen allemaal fit zijn, maar waarom? Waarom helpt huilen niet? Is acceptatie een ongoing proces? Wat doet lachen met je? Wat is ergens mee moeten dealen? Waarom is rust nemen belangrijk? Wat is mijn gemoedstoestand? Wat is een mentale reset? Wat betekent een mentaal breekpunt? Wat betekent een kort lontje hebben?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar