Wat betekent algehele malaise?

Wat betekent algehele malaise?

5 januari 2024 0

In circus waarin we leven, kun je geplaagd worden door een algehele malaise. Een fenomeen dat iedereen wel eens treft. Soms heb je onduidelijke, vage klachten. Algehele malaise is echter geen op zichzelf staande ziekte of aandoening, maar slechts een symptoom van een ziekte. Het treedt vaak zeer onverwacht op. In de meeste gevallen is het een teken van een beginnende of reeds bestaande ziekte. Algehele malaise kan bij meerdere aandoeningen voorkomen. Je voelt je bijvoorbeeld moe, zit niet lekker in je vel en of hebt een gevoel van algehele lusteloosheid.

Algehele malaise kent een waaier aan mogelijke oorzaken, van overbelasting en stress tot allerlei ziekten en aandoeningen. Ernstige vermoeidheid, hoofdpijn, pijn achter de ogen, keel- spierpijn en huiduitslag, volledige uitputting en de daaruit voortvloeiende concentratiestoornissen behoren tot de meest voorkomende symptomen. Algehele malaise kan bijvoorbeeld voorkomen bij koorts, nierbekkenontsteking, keelontsteking, blindedarmontsteking en nog veel meer aandoeningen. Je kunt bijvoorbeeld ook last hebben van algehele malaise wanneer je even niet lekker in je vel zit. Ook de overgang kan een algeheel gevoel van malaise veroorzaken. Er zijn ook bepaalde medicijnen die kunnen zorgen voor een gevoel van algehele malaise,

Een algemeen ziektegevoel kan zich zowel lichamelijk als geestelijk manifesteren en zich op verschillende manieren uiten. Vaak is het lastig om te bepalen waardoor je je zo slecht voelt. Er bestaat geen specifieke behandeling tegen het algemene ziektegevoel. Ongeacht de oorzaak van de algehele malaise, is het van belang dat je goed voor jezelf zorgt en je lichaam zo min mogelijk belast. Zorg in ieder geval voor voldoende beweging, een uitgebalanceerd en gezond dieet, een regelmatig slaappatroon en het beperken van stress. Hoe dan ook, het is meestal een goede reden om naar je huisarts te gaan.

Algehele malaise wordt ook wel in dezelfde lijn genoemd als het syndroom van PHPD. PHPD staat voor Pijntje Hier, Pijntje Daar. Van die gezondheidsklachten die soms niet erg genoeg gevonden worden om naar de huisarts te gaan. Altijd maar die stijve nek of dat pijntje in je rug, steeds weer die zeurende hoofdpijn. Of klachten die al uitgebreid door een dokter of specialist gezien zijn maar wat maar niet opgelost lijkt te worden. Het is niet zo dat je niet verder kunt met je leven met die klacht, maar je zou er wel graag vanaf willen als dat kan. Door het Pijntje Hier Pijntje Daar syndroom verliezen we de bewegingservaring en sluipen er beperkingen in. Onze conditie gaat achteruit. Dus niet alleen onze spiermassa, maar ook het uithoudingsvermogen en vooral de coördinatie. Activiteiten kosten ons energie, maken ons moe, voelen niet meer prettig en voelen onzeker.

Komt ouderdom met gebreken? Waarom is hulp vragen zo moeilijk? Is er verschil tussen lichamelijke en mentale vermoeidheid? Wat is levenskunst? Wat is ontspanning door inspanning? Waarom ben ik de ene keer fitter dan de andere keer? Wat betekent alles doet pijn? Waarom ben ik niet meer gemotiveerd? Heb je invloed op je eigen mindset? Waarom sta ik altijd moe op? Hoeveel uur slaap heb ik nodig? Zijn vitaal en fit zijn hetzelfde? Heeft leefstijl invloed op je mentale en fysieke gezondheid? Heeft het doen aan fitness op hoge(re) leeftijd voordelen? Fit worden zonder sporten, hoe doe je dat? Genieten van het leven. Hoe doe je dat? We willen allemaal fit zijn, maar waarom? Waarom helpt huilen niet? Is acceptatie een ongoing proces? Wat doet lachen met je? Wat is ergens mee moeten dealen? Waarom is rust nemen belangrijk? Wat is mijn gemoedstoestand? Wat is een mentale reset? Wat betekent een mentaal breekpunt? Wat betekent een kort lontje hebben?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar