Wat als ik beland in een gevecht? En dan?

Wat als ik beland in een gevecht? En dan?

5 maart 2022 0

Allereerst is geweld nóóit, maar dan ook nóóit, de oplossing! Niemand wil problemen en niemand wil gedoe met een (straat)vechtpartij tijdens een gezellige avond. Dit heb je (helaas) niet altijd zelf in de hand. Probeer initieel een gevecht te vermijden en hou de mindset aan dat je problemen niet oplost op met geweld. Het kan (helaas) gebeuren dat je in een onvermijdelijke situatie terecht komt waarin het nodig is om geweld te gebruiken door middel van trap of stoot. In het geval dat je spontaan verrast wordt met ongevraagd geweld is het goed om te weten hoe jij je eigen persoonlijke veiligheid kan beschermen.

Neem deze mindset met je mee: “When it comes to self defense, it is better to have the power and not need it, than to need is and not have it“.

Mocht het je toch overkomen dan zou je eerste gedachte moeten zijn: ‘hoe kan ik dit gevecht alsnog voorkomen’. Gaat dit niet lukken en is er geen weg meer terug? Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn op wat gaat komen, want je moet natuurlijk wel in staat zijn om je date of vrienden te beschermen. Je hoeft geen internationale MMA kampioen te zijn om jezelf te kunnen verdedigen. Een goede en simpele combinatie van een paar trappen of stoten, waarbij je jezelf zeker voelt, kunnen iemand al uitschakelen, zodat je de kans krijgt om weg te lopen en je je weg kunt vervolgen. Zet op zo’n moment je ego aan de kant en kies niet voor geweld, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Er zijn geen winnaars in een straatvechtpartij en niemand wordt hier beter van!

Wat zegt de ethiek over zelfverdediging? Neemt het geweld toe op straat? Welke soorten geweld bestaan er? Wat doet stress met je in een gevechtssituatie? Kan ik een straatgevecht winnen zonder vechtsporten te beheersen? Hoe laat ik mijn ego los? Heb ik wel genoeg kennis om mezelf te verdedigen? Ik voel me onveilig. En nu? Wat is een gelegenheidswapen? Wat zegt de ethiek over zelfverdediging? Wat is straatagressie? Wat is straatintimidatie? Wat is straatgeweld? Wat is buitenproportioneel geweld? Hoe herken je buitenproportioneel geweld? Wat is proportioneel geweld? Wat betekent VIK bij de Nederlandse Politie? Schuilt er in iedere persoon een potentiële moordenaar?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar