Wat betekent Schwalbe?

Wat betekent Schwalbe?

1 februari 2024 0

In het Duits werd oorspronkelijk met ‘eine Schwalbe machen’ bedoeld dat een speler op het gras neerstortte met de armen uitgespreid en de benen iets uit elkaar. Door deze houding deed zo’n speler denken aan een zwaluw (Schwalbe). Die vogel heeft immers lange, smalle vleugels en een gevorkte staart.

Bij de eerste voetbalwedstrijd in het Olympisch Stadion maakte het publiek kennis met een nieuw verschijnsel: de fopduik. ‘De Chilenen bleken de reinste komedie-spelers te zijn.’ Hiermee hoopt de speler een strafschop of vrije trap toegekend te krijgen en eventueel de tegenstander een gele of rode kaart te laten krijgen.

Wat is onsportief gedrag? Wat is een trainingsacteur? Wat is een Brazilian Tap? Wat is sportpsychologie? Wat is het beginsel van fair play? Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit? Wat is onsportief gedrag? Ik voel me onveilig. En nu? Wat betekent Schwalbe? Wat doet verbaal geweld? Wat vertelt lichaamstaal? Is geweld een taal? Wat is de invloed van ouders op jeugdige topsporters? Wat is een jurysport? Wat wordt bedoeld met fairness? Wat is Centrum Veilige Sport Nederland? Wat is valse sympathie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar