Heeft alles een reden?

Heeft alles een reden?

30 mei 2024 0

“Alles heeft een reden” is een uitspraak die je op vele gelegenheden te pas en te onpas hoort vandaag de dag. De roepers van de uitspraak ‘alles gebeurt met een reden’ bedoelen hier doorgaans mee, dat alle dingen, ook de vervelende, die je overkomen of die er om je heen gebeuren een doel hebben. Is het echt waar dat alles wat gebeurt een reden heeft? Je moet aardig wat van je rationaliteit opzij kunnen schuiven om daarin mee te gaan.

Vaak wordt dit kracht bij gezet met de de aanvullende uitspraak, als het anders loopt dan ik denk, dan zegt de roeper: “de kosmos zal wel wat beters voor mij in petto hebben.” Volgens roepers van deze uitspraak gebeurt niets in het leven zonder reden. Ook de nare dingen niet. Het kan voor je werken om anders naar de dingen te kijken dan je gewend was.

Iedereen wordt in zijn leven wel een keer geconfronteerd met gebeurtenissen die onverklaarbaar, onrechtvaardig of wreed lijken. Ze slaan ons uit het lood, maken ons onzeker of angstig. ‘Alles heeft een reden’ kan je kracht om de levensles die schuilgaat achter pijn, teleurstelling of verlies, te zien en te begrijpen. Het is natuurlijk een verbazingwekkend idee dat wat je overkomt, wat het ook is, niet alleen iets waardevols voortbrengt maar dat het precies is wat je nodig had. Voor de één rustgevend en voor de ander een opmerking die in de allergie-zone komt. Ben jij iemand die in het toeval gelooft, of toch liever in die reden? Aan jouw zelf de keus hoe je deze dingen bekijkt.

Wat zijn de voordelen van tegenslag? Wat is omdenken? Wat is een hard pak slaag incasseren? Wat is toxic positivity? Wat is de tering naar de nering zetten? Wat is emergency readiness mindset? Wat is quitter-gedrag? Wat is trainen op karakter? Wat is ergens mee moeten dealen? Wat is een ervaringsdeskundige? Wat is coping? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Wat is zelfsabotage en waarom werk jij jezelf tegen? Wat is Positive Mental Attitude? Heb je invloed op je eigen mindset?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar