Hoe kun jij jezelf opladen?

Hoe kun jij jezelf opladen?

30 mei 2024 0

Wil je jezelf weer even helemaal opladen? Jezelf opladen is nodig en dat wordt maar al te vaak vergeten in dit drukke dagelijkse circus. Doe vooral dingen waar jij helemaal blij van wordt. Wil je ervoor zorgen dat jij ook weer lekker soepel en relaxed kunt leven? Voer dan eerst een reset uit op jezelf. Opladen begint met ontladen.

Neem daarom een dag voor jezelf, waarin je alleen maar dingen doet die je leuk vindt. Neem die dag om te ontspannen, bij te komen en te herstellen. Zo geef je je lijf en hoofd een dagje de tijd om bij te komen en nieuwe energie te krijgen. Geen halve maatregelen en begin vooral eerst eens met die irritante telefoon uit te zetten.

Als je lekker uitgerust bent dan is het tijd voor de eerste oplaadcyclus.

Jezelf fysiek opladen is eigenlijk heel simpel. In de eerste plaats stop je met het toevoegen van voeding die je lichaam belemmert om optimaal te functioneren. Vervolgens voeg je voedingsrijke voeding toe die je lichaam juist ondersteunt.

Jezelf mentaal opladen kan op vele manieren. Van mediteren, of te gaan sporten, tijd doorbrengen in de natuur, creatief bezig zijn, in contact komen met interessante mensen en ideeën, feestjes te bezoeken, geweldige presentaties te bekijken, een strandwandeling te gaan maken, af te spreken met een leuke vriend(in), een inspirerend boek te gaan lezen of jezelf op andere manieren inspireren.

Regelmatig tijd vrijmaken voor ontspanning is belangrijk voor ons lijf én ons hoofd. Juist door rust te nemen, blijven we actief en fit. En daar worden we gelukkig van!

Helpt op vakantie gaan altijd tegen stress? Wat betekent aan je taks zitten? Waarom is hulp vragen zo moeilijk? Toe aan rust? Waardoor ontstaat mentale- en emotionele uitputting? Wat is door de pijn heen gaan? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat betekent een mentaal breekpunt? Is er verschil tussen lichamelijke en mentale vermoeidheid? Wat betekent jezelf tegenkomen? Wie of wat is de man met de hamer? Neem ik genoeg tijd om te ontladen? Wat is een mentale reset? Wat houdt mentale weerstand in? Wat is mentale gezondheid? Is er een relatie tussen fysieke en mentale gezondheid? Wat is een hard pak slaag incasseren? Wat is een energielek? Wat betekent dat je lichaam in de overlevingsstand staat? Wat betekent afmatten? Hoe kan ik vermoeidheid tijdens het trainen verminderen? Hoe kan ik mijn spieren ontspannen? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Waarom schamen we ons om te huilen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar