Meetrainen bij Goudse Silat-school

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

Sifu Henrie de Vogels, van de Goudse Silat-school ‘Pencak Silat Pukulan Kuntao-Macan’, heeft ons uitgenodigd om mee te komen trainen en technieken en inzichten met elkaar te delen. Zo’n eervolle uitnodiging kun je niet afslaan. Zijn Silat-school traint in Gymzaal Noord-A, Willem de Zwijgersingel 116 te Gouda. Wij hebben dit als leuk en leerzaam ervaren. We hebben ook tactieken van onze HSRT (High Stress Reaction Training), instrumentele agressie, ECQC (Extreme Close Quarter Combatives) en controlled aggression training kunnen laten zien. Fijne en warme mensen bij Silat Gouda. Goede actie!

Sifu Henrie de Vogels, één van de grootmeesters als het gaat over Silat, met zijn eigen vechtsysteem, maar ook gespecialiseerd in Pukulan. Decennialange kennis en ervaring in deze tak van sport.
Leer continu. Er is altijd “nog één ding” om te leren. Het delen van kennis vindt plaats wanneer personen oprecht geïnteresseerd zijn om elkaar te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe capaciteiten voor actie. “Never stop learning, because life never stops teaching”.
Leren van de beste, hoe mooi wil je het hebben. De skills ervaren van Sifu Henrie. De capaciteit om te leren is een gave, het vermogen om te leren is een vaardigheid en de bereidheid om te leren is een keuze. Blijf jezelf bijscholen, ontwikkelen en updaten, anders kom je straks niet meer mee in je vak.
Zie ons lekker bezig zijn met gelijkgestemden daar in de dojo van ‘Pencak Silat Pukulan Kuntao-Macan’. Een (g)oud gezegde leert ons: “Sharing knowledge is the most fundamental act of friendship. Because it is a way you can give something without loosing something.”.
“Never, ever underestimate the importance of having fun.”. Naast kennis en inzichten delen, moeten we ook niet het belang van plezier vergeten. Één ding is zeker, de sporters bij ‘Pencak Silat Pukulan Kuntao-Macan’ geven je een warm en hartelijk gevoel om daar mee te mogen doen. That’s for sure!
Inzichten krijgen in verschillende situaties en methodes. Blijven herhalen is de sleutel. Ook weer fijn om langs je eigen kennis en ervaring te leggen en waar je dit weer kunt toepassen. “Repetition is the mother of skill.”
Unarmed hand-to-hand combat skills training. De zogeheten CQC Close Quarter Combat. Allemaal verschillende moves, attacks, countering en zo ver als mogelijk anticiperen op de realiteit.
Ook hier weer de unarmed hand-to-hand combat skills training. Ook wel bekend onder de zogeheten CQC Close Quarter Combat. Handgevechten met allerlei gemene escape en uitschakeltechnieken.
Wij mogen ook wat van onze RBSD (Reality Based Self Defense) skills laten zien en dit samen trainen. HSRT (High Stress Reaction Training), instrumentele agressie, ECQC (Extreme Close Quarter Combatives) en controlled aggression training. Hier een kleine impressie van een bear hug attacks, street power low kicks, front push kicks en wat groundfighting.
We hebben de gezamenlijke training afgesloten met onze HSRT (High Stress Reaction Training), genaamd milling, ook wel bekend onder de naam army milling boxing. Voor ons een veel gebruikte trainingstool voor het ontwikkelen van gevechtsbereidheid en emergency readiness mindset.
Het is heel simpel. Je wordt gewoon genadeloos in elkaar getimmerd door 4 of meer agressieve omstanders. That’s the way the cookie crumbles. Geslagen, geduwd, het wordt je heel ongemakkelijk gemaakt. Daar moet je simpelweg mee dealen. Weliswaar met keurige bescherming, maar toch. De angst overwinnen om klappen te krijgen. Het is een copingstrategie en kan helpen bij een gevechtsvermijding-mindset. Face your demons en overwin je angsten. Respect voor de sporters van ‘Pencak Silat Pukulan Kuntao-Macan’ die ook onze trainingen willen avonturen. Dank daarvoor!
Alles bij elkaar, dank voor deze mooie uitnodiging en het willen delen van kennis en ervaringen. Hartelijke en plezierige sporters bij ‘Pencak Silat Pukulan Kuntao-Macan’ te Gouda. Dit kunnen we als mooie ervaring in onze rugtas doen. Back to Index
[Bekijk hier de video…] 13 juni 2024: Zie hier de video. Technieken van Sifu Henrie de Vogels, van de Goudse Silat-school ‘Pencak Silat Pukulan Kuntao-Macan’ en onze HSRT (High Stress Reaction Training), instrumentele agressie, ECQC (Extreme Close Quarter Combatives) en controlled aggression training,
Klik hier voor ons
This is default text for notification bar