Hoe kan je dislikes zien op YouTube?

Hoe kan je dislikes zien op YouTube?

28 januari 2024 0

Het rapport Likes (vs. dislikes) bevat een overzicht van het aantal mensen dat likes en dislikes heeft gegeven voor jouw of iemand anders video’s.

YouTube laat niet meer zien hoeveel dislikes een video heeft gekregen. Dat doet het platform om pesterijen tegen te gaan, want sommige video’s worden massaal gedisliked (lees: gerichte dislike-aanvallen en pesterijen). Er zijn te veel haatacties, dat betekent dat haters afspreken om massaal video’s van youtubers te disliken omdat ze de youtubers niet leuk vinden.

Zo’n duimpje omlaag kan pijnlijk zijn, maar ook comments met kritiek kunnen heel kwetsend zijn. De dislike-knop zelf blijft wel beschikbaar. Gebruikers kunnen video’s wel blijven disliken. Dat zal volgens het bedrijf invloed hebben op de aanbevolen video’s die gebruikers te zien krijgen, en dislikes moeten ook functioneren als privé-feedback voor YouTube-creators. Het aantal dislikes op een YouTube-video enkel zichtbaar voor de betreffende uploader en dus niet langer openbaar.

Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen? Hoe is het vandaag de dag gesteld met pesten? Wat zijn de gevolgen van pesten? Wat is de reden dat mensen gaan pesten? Wat is de keerzijde van sociale media? Kan ik online pestkoppen bestrijden? Doet schelden pijn? Wat betekent verhuftering? Wat is een dreigcultuur? Kun je aangifte doen van bedreiging via social media? Wat is een trollenleger? Wat is digitale zelfverdediging? Wat is doxing? Hoe kan ik omgaan met online agressie? Wat is stalking? Wat is bodyshaming?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar