Wat zijn millennials?

Wat zijn millennials?

2 januari 2022 0

Millennial is het populaire etiket gegeven aan jongvolwassenen van vandaag. De millennials (Generatie Y) zijn een demografische generatie, volgend op de generatie X. Anno 2020 wordt in veel nieuwsberichten het woord ‘millennials’ gebruikt.

Millennials zijn geboren in de periode 1980 – 2000. Ze heten zo, omdat ze de eerste generatie waren die volwassen werd in het nieuwe millennium. Millennials weten de ins-& outs van internet en sociale media. Ze hebben daardoor gemeen dat ze in een bepaald tijdsgewricht zijn geboren, opgegroeid en volwassen geworden. Daar horen allerlei politieke, maatschappelijke, economische, culturele en technologische invloeden bij. De ouders van millennials komen vaak uit de babyboomgeneratie (1940 tot 1955) of uit generatie X (1955 tot 1970).

Leden van Generatie Z zijn geboren tussen 1996 en 2015. Dit brengt de leeftijdsgroep voor Gen Z’ers tussen de 6 en 25 jaar in 2021. Ze kennen geen wereld zonder smartphones en zijn echte digital natives. Deze trend van het benoemen van generaties begon in het begin van de twintigste eeuw met romanschrijfster Gertrude Stein die de term “Verloren Generatie” bedacht voor hen die leefden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zo heeft elke generatie in de geschiedenis haar eigen unieke uitdagingen gehad.

En elk mens heeft uitdagingen gehad die uniek zijn voor hem of haar. Je kunt dus helemaal niet stellen dat er een specifieke persoonlijkheid bestaat voor Millennials. Linksom of rechtsom zal bij elke generatie als ze ouder worden, het jeugdige egoïsme en de verkeerd geleide energie, transformeren in een meer stabiele volwassenheid. Dat is de natuurlijke vooruitgang van de generaties.

Uit welke generatie kom ik? Wat is generatie slapjanus? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Wat is quitter-gedrag? Wat zijn de grootste problemen van deze tijd? Wat is orde, tucht en discipline? Is overgewicht in Nederland een groeiend probleem? Is een e-bike slecht voor mijn conditie? Is eten uit de airfryer gezond? Wat is de keerzijde van sociale media? Wat brengt gezond eten niet? Waarom is langdurig zitten ongezond en onproductief? Kun je te dik en tegelijk toch gezond zijn? Wat is een adaptieve mindset? Wat betekent door zure appel heen bijten? Waarom heb je discipline nodig?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar