Hoe zit het dan met ‘zero’-frisdranken?

Hoe zit het dan met ‘zero’-frisdranken?

29 mei 2022 0

Hoe suikervrij is suikervrije frisdrank eigenlijk? Tegenwoordig zijn er veel verschillende suikervervangers in dranken maar ook in voeding. Wil je minder suiker tot je nemen, dan grijp je al gauw naar light of suikervrije frisdranken, in plaats van de gewone cola en sinas. ‘Zero’ is een populaire term die je vandaag de dag veel tegenkomt op frisdranken. Het is een hippe term die wordt gebruikt om aan te geven dat een bepaald ingrediënt niet (of heel weinig) in het product aanwezig is. Ook in zero-varianten van frisdrank is de suiker vaak vervangen door zoetstoffen.

Let op: ‘zero’ is geen officiële voedingsclaim, omdat er geen duidelijke regels voor zijn opgesteld. Ga er dus niet zomaar van uit dat een zero-frisdrank of zero-voeding helemaal geen suiker bevat. Laat je niet beetnemen en blijf ook logisch nadenken. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Als dit echt zo goed werkt, dan was iedereen wel slank. Denk maar aan wortels, die zijn supergoed voor je ogen. Waarom verkopen ze dan brillen in een brillenzaak en geen grote containers vol met wortels?

Gebruik ook bij snoepen je gezonde boeren verstand. Fabrikanten zijn niet bezig met jouw gezondheid, maar vooral met het maken van winst. Jouw gezondheid is bijzaak. Zij zijn verplicht om te vermelden dat een overmatige consumptie bijwerkingen kunnen opleveren, maar de meeste doen dit vooral om zo een rechtszaak in hun nadeel te voorkomen.

Maakt ultrabewerkt eten de mens ziek? Waarom krijgen we inkakker na eten? Waarom val ik niet af? Is eten uit de airfryer gezond? Zit er suiker in light-frisdrank? Hoe zit het dan met ‘zero’-frisdranken? Wat is belangrijker BMI of vetpercentage? Hoe kan je snel lichaamsvet verbranden? Hoe activeer ik mijn spijsvertering? Waarom is gezond eten zo moeilijk? Zijn geraffineerde en industrieel bewerkte oliën ongezond? Wat brengt gezond eten niet? Zijn zoetstoffen onschuldig? Zijn energiedrankjes schadelijk? Is kokoswater beter dan sportdrank? Ik loop over van de energie in mijn lijf, wat kan ik doen? Zijn fruitsuikers beter dan toegevoegde suikers? Is vruchtensap gezond? Heeft een slecht gebit invloed op je gezondheid?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar