Zit er suiker in light-frisdrank?

Zit er suiker in light-frisdrank?

29 mei 2022 0

Een fabrikant mag een product ‘light’ noemen als het minimaal 30% minder energie (kcal), vet of suiker bevat, vergeleken met het gewone product. Bij light-frisdrank is de suiker vaak deels of helemaal vervangen door zoetstoffen. Ook kunnen er in zowel light-frisdrank als suikerrijke frisdrank calorieën zitten. Door langere tijd meer calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt, word je zwaarder. Je slaat dan de extra calorieën op als lichaamsvet.

Hoewel light-frisdranken minder suiker bevatten dan gewone frisdranken en zoetstoffen zijn goedgekeurd door de EFSA, raden we je aan om zoveel mogelijk te kiezen voor water, thee of koffie zonder suiker. Net als suikerrijke frisdrank tast light-frisdrank namelijk het tandglazuur aan door de zuren die erin zitten.

Gebruik ook bij snoepen je gezonde boeren verstand. Fabrikanten zijn niet bezig met jouw gezondheid, maar vooral met het maken van winst. Jouw gezondheid is bijzaak. Zij zijn verplicht om te vermelden dat een overmatige consumptie bijwerkingen kunnen opleveren, maar de meeste doen dit vooral om zo een rechtszaak in hun nadeel te voorkomen.

Maakt ultrabewerkt eten de mens ziek? Waarom krijgen we inkakker na eten? Is eten uit de airfryer gezond? Hoe zit het dan met ‘zero’-frisdranken? Zijn zoetstoffen onschuldig? Zijn energiedrankjes schadelijk? Is kokoswater beter dan sportdrank? Ik loop over van de energie in mijn lijf, wat kan ik doen? Zijn fruitsuikers beter dan toegevoegde suikers? Is vruchtensap gezond? Heeft een slecht gebit invloed op je gezondheid? Zit er suiker in light-frisdrank? Waarom val ik niet af? Wat is belangrijker BMI of vetpercentage? Hoe kan je snel lichaamsvet verbranden? Hoe activeer ik mijn spijsvertering? Waarom is gezond eten zo moeilijk? Zijn geraffineerde en industrieel bewerkte oliën ongezond? Wat brengt gezond eten niet?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar