Wat is SAQ?

Wat is SAQ?

21 juli 2021 0

SAQ-training is een acroniem voor Speed ​​Agility en Quickness-training. Onder SAQ training verstaan wij het verbeteren van onder andere fysieke aspecten, mentale aspecten, coördinatie, soepelheid, kracht en techniek ten behoeve van snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid. Snelheid is het vermogen om in een rechte lijn van A naar B te kunnen komen.

Speed (snelheid) is het vermogen om je ledematen of lichaam snel te bewegen in één bepaalde richting, terwijl Agility (behendigheid) is het vermogen om te versnellen, te vertragen, te stabiliseren en snel van richting te veranderen met de juiste houding zonder het evenwicht te verliezen. Quickness (reactievermogen) is een combinatie van Speed en Agility en verwijst naar het vermogen om snel op prikkels te reageren en van lichaamshouding te veranderen met een maximale krachtproductie.

SAQ-training is gebaseerd op het principe van ‘specificiteit’, wat betekent dat je specifiek moet trainen voor de eisen van jouw sport. Het verbeteren van:

  • Coördinatie
  • Soepelheid
  • Kracht
  • Wenbaarheid
  • Lichtvoetigheid

Alle drie de componenten zullen de trainingservaring van de cliënt verbeteren, voldoen aan de behoefte aan cardiorespiratoir werk en zorgen voor variatie in bewegingsrichting en positie. Movement performance in sport. Om uit te blinken in een specifieke sport kunnen atleten deze vaardigheden verbeteren door middel van SAQ-training. Het is echter belangrijk om je programma af te stemmen op je specifieke behoeften om er het maximale uit te halen. SAQ kennis heb je keihard nodig in vele sporten. Eigenlijk… heb je daarbij eerlijkheidshalve ook explosiveness & responsiveness nodig. Niet te vergeten inzet, uithoudingsvermogen dedicated en vasthoudendheid.

Het belangrijkste is om te vinden wat het beste voor je werkt en je daaraan te houden. Als je consequent traint, zul je een aanzienlijke verbetering van je prestaties zien.

Wat is een Movement Explorer? Wat is multisport? Wat is een multisport docent? Wat is countermovement? Wat is accelerated response? Is er een relatie tussen vechtsport en badminton? Wat is plyometrische training? Wat leren kinderen van sporten? Hoe komt het dat jongeren minder bewegen? Kinderen en sport, wat moet ik weten? Zijn energiedrankjes schadelijk? Is krachttraining goed voor kinderen? Wat vertelt lichaamstaal? Is vallen is ook een sport? Wat is het optimum performance training model? Wat is reactieve kracht? Is er verschil tussen reactie en reflex? Wat doen je heupen? Wat is een SI gewricht? Waarom is mobiliteitstraining zo belangrijk?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar