Wat is trampling?

Wat is trampling?

22 oktober 2021 0

Als je over het internet surft, kom je de meest uiteenlopende uitingen en uitdagingen tegen. Laat het woord ‘trampling’ in een gesprek vallen en dan volgt al helemaal snel de vraag: ‘Wat is trampling?’

Bekijk hier onze merciless bare underfoot beatdown training.

Hopelijk kunnen we hier verandering in brengen voor je! Trampling is een Engels woord en letterlijk vertaald betekent het ‘vertrappen’, ‘verbrijzelen’ of ‘onder de voet lopen’. Een gedachte die vaak voorkomt is dat het lichaam uitertst breekbaar is. Hier zijn nog meer termen die je voorbij ziet komen als het gaat om trampling. Het brute vertrappen of verbrijzelen van het lichaam, maag, rug of buik. In de vechtsport zie je dit terug als ijzeren buikspieren, buikspieren van staal. In het Engels is dit alles bij elkaar brutal body trampling, stomach trampling, back trampling, belly trample, underfoot trampling, underfoot crushing, iron abs, abs of steel en iedereen kent dit weer op zijn of haar eigen manier en methode. Maar ook zie je dit terug in een term als barefoot beatdown.

De één noemt dit een pittige uitdaging, de ander noemt dit militaire krijgskunsten en weer anderen noemen dit onder de noemer ijzeren lichaamsconditionering of lichaamsverhardende trainingstechnieken. Dus als we het over trampling hebben, is er een persoon die op de grond ligt en een tweede persoon of meerdere personen die daarop gaat of gaan staan en daaroverheen loopt. Velen van ons stoppen gewoon met ademen als ze zich in stressvolle situaties bevinden zoals bij deze oefening. Dit is een behoorlijk uitdaging voor de buikkracht, maagkracht, rugkracht om het voetstampen te weerstaand. Ook komen hier je tillen-en dragenskills voor een uitdaging te staan. Je kunt dit met sneakers aan doen of de blote voeten. In de vechtsport (MMA, Worstelen, BJJ) wordt er beroep gedaan op je ademhalingstechnieken.

Het is ook niet niks als je volledig verpletterd wordt op de bodem door je tegenstander. Alsof je tussen een hamer en aambeeld terecht gekomen bent. Hiermee versterk je buik, maag, rug tegen brute body shots en aanvallen. Ook helpt dit bij het opbouwen van functionele kracht, helpt bij het ontwikkelen van je ademhaling, helpt je angsten onder ogen te zien en helpt bij het hanteren jouw pijn. Dat is alles bij elkaar toch levensgevaarlijk zou je denken?!? Nee, dat is het dus niet. Een lichaam is lang niet zo breekbaar als veel gedacht wordt. Je botten breken heus niet zomaar als er iemand op je gaat staan.

Trampling is in dat opzicht niet anders: je kunt met je blote voeten over iemand heen lopen. Hoe pijnlijk je het wilt maken, beslis je helemaal zelf! Het mooie aan trampling is, dat het simpel en doeltreffend is. “Gebruik de pijn als brandstof en ga door. Zet de pijn om in kracht!” Het is misschien praktisch om het verschil uit te leggen tussen trampling en crushing. Crushing lijkt op trampling omdat iemand ergens met zijn of haar voeten op gaat staan. Bij crushing is het lijdend voorwerp echter geen persoon, maar een ding vs voorwerp. Daarbij wordt dat voorwerp letterlijk platgestampt en verpletterd. Het doel is dus uiteindelijk om het ding of voorwerp helemaal te slopen met de voeten.

Wat is Iron Body Martial Arts? Waar is stalen buikspieren trainen goed voor? Wat is ijzeren vuist of vuisten van staal training? Hoe overwin je de angst om klappen te krijgen? Wat is conditionering? Wat is Iron Body Conditioning?

Ga hier direct naar ons YouTube-kanaal
This is default text for notification bar