Wat doet creatine met je?

Wat doet creatine met je?

14 maart 2023 0

Creatine is een supplement dat veel wordt gebruikt door sporters en fitnessfanaten. Creatine is een voedingssupplement, maar ook een lichaamseigen stof die voorkomt in de spieren van zoogdieren en wordt geproduceerd uit de drie aminozuren: arginine, glycine en methionine.

Creatine kan bijdragen aan een sneller herstel na intensieve inspanning. Zo kan creatine helpen om glycogeenvoorraden sneller aan te vullen en zorgen voor minder spierschade na trainen. Ook kan het bijdragen aan sneller herstel van spierkracht. Dit supplement kan sporters helpen om beter te presteren tijdens kortdurende hoge inspanningen, zoals gewichtheffen of sprintjes kort op elkaar.

Creatine nadelen die vaak genoemd worden zijn:

  • Door creatine houd je meer vocht vast
  • Creatine verhoogt bloeddruk en cholesterol
  • Creatine gebruik kan zorgen voor haaruitval
  • Maag- en darmklachten door creatine
  • Creatine is schadelijk voor je nieren

Creatine kan een heel fijn supplement zijn om de prestaties te verbeteren en de spiergroei te stimuleren met behulp van explosieve krachtinspanningen¹. Het kan daarmee bijdragen aan de opbouw van je (vetvrije)spiermassa die je traint door middel van korte krachttraining¹.

Het supplement werkt daarentegen niet bevorderlijk als je je uithoudingsvermogen wil trainen, omdat het de prestaties helpt te verbeteren bij korte, explosieve krachtsinspanningen. Dat is bij duursport niet het geval.

Van welke voeding krijg je energie? Wat doet BCAA met je lichaam? Wat brengt gezond eten niet Hoe belangrijk is voeding rondom de krachttraining? Welke voeding kun je het beste eten tegen spierpijn? Waarom is vitamine B12 zo belangrijk? Waarom is gezond eten zo moeilijk? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen? Wanneer sla je door met gezond eten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar