Wat doet BCAA met je lichaam?

Wat doet BCAA met je lichaam?

14 maart 2023 0

Branched Chain Amino Acids of kortweg BCAA’s bestaan uit de drie essentiële aminozuren leucine, Isoleucine en Valine en zijn gemixed in een verhouding van 2:1:1 Een goede inname van BCAA’s is gunstig voor spiermassa, spierkracht, spiercoördinatie, uithoudingsvermogen en vitaliteit. Beweging versterkt de gunstige effecten van BCAA’s op de spieren. Tevens zijn BCAA’s belangrijk voor het goed functioneren van de lever, hersenen en het immuun- en antioxidantsysteem.

Je kunt ook voldoende aminozuren uit je voeding halen. Maar mocht je niet genoeg van de bovenstaande foods binnenkrijgen en intensief sporten, dan kan het verstandig zijn om BCAA’s te nemen rondom een intense workout.

Waarom BCAA tijdens training? Sporters die op een zeer hoge intensiteit sporten hebben baat bij gebruik van BCAA’s na de inspanning. BCAA’s zorgen voor een sneller spierherstel van je lichaam, door maximale eiwitsynthese, recuperatie en opbouw van de spieren.

Er zijn diverse onderzoeken die aantonen dat BCAA een positieve bijdrage kunnen leveren bij het voorkomen van spierafbraak, het bevorderen van spiergroei, het verminderen van spierpijn (DOMS) en ook bij het leveren van energie gedurende een training. Of je een whey shake neemt of een eigen BCAA mix is afhankelijk van jouw eigen persoonlijke voorkeur en uiteraard van je eigen dagelijkse inname van proteine.

Van welke voeding krijg je energie? Wat doet creatine met je? Wat brengt gezond eten niet Hoe belangrijk is voeding rondom de krachttraining? Welke voeding kun je het beste eten tegen spierpijn? Waarom is vitamine B12 zo belangrijk? Waarom is gezond eten zo moeilijk? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen? Wanneer sla je door met gezond eten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar