Hoe krijg ik mezelf aan het sporten?

Hoe krijg ik mezelf aan het sporten?

16 maart 2022 0

Ondanks sporten heel goed voor je is, is het niet altijd gemakkelijk om de motivatie op te brengen om te gaan. Je kent het wel, drukke en lange werkdagen, daarna totaal kapot, je hebt nul energie en zero motivatie, geen idee waar je moet beginnen en je bent onderaan de streep gewoon te moe en niet vooruit te branden. Toch is het goed om wel te gaan! Ook hele fanatieke sporters hebben niet altijd zin om te sporten. Maar wat is het grote geheim om gemotiveerd te raken als je écht helemaal geen zin hebt om te sporten? Hoe dan? De sleutel zit ‘m simpelweg in je mindset. Ja, simpel gezegd! Dat weet ik zelf ook wel!!! Maar dat is het juist, hoe kom ik aan die mindset??? De stap voor het doen!!! Hoe kan ik mezelf die fikse schop onder mijn kont geven???

Maar denk ook zeker aan het volgende:

 1. Bedenk WAT je weer wilt oppakken of waar je goed in was of nog wilt worden. Sporten hoeft geen saaie marteling te zijn.
 2. Bedenk je ook wat goed voor je zou kunnen zijn op dit moment.
 3. Bedenk je ook wat NIET sporten doet met je fitheid, gezondheid, energieniveau, motivatie en of je met niet sporten wel lekker in je vel blijft zitten. Zie sport als periodiek lichaamsonderhoud.
 4. Vergeet jezelf niet te belonen na het sporten een ZEER SMAKELIJKE verantwoorde maaltijd, een saunabezoekje of wat je zelf ook maar leuk vindt.
 5. Maak van sporten jouw ‘best hour of the week’. Jouw momentje, jouw kadootje, jouw uitlaatklep of jouw oplaadmoment.
 6. Ga geen giga-doelen stellen, maar denk in kleine stappen en hak je doelen in veel kleinere stukjes en begin klein.
 7. Doe dit puur en alleen voor jezelf en niet voor anderen.

Lees hier meer over hoe je gemotvieerd kunt raken om te gaan sporten.

 1. Lees hier onze pagina met motiverende sport citaten.
 2. Lees hier het belang van mindset in combinatie moet sport.
 3. Lees hier hoe je jezelf realistische en haalbare doelen kunt stellen.
 4. Lees hier wat sporten met je doet.
 5. Lees hier hoe je jezelf snel fit kan voelen.
 6. Lees hier waar je energie vandaan kunt halen.
 7. Lees hier wat de invloed is van leefstijl op je leven.
 8. Lees hier waarom je jezelf steeds moe zou kunnen voelen.

Ik hoop je hiermee gemotiveerd heb en heb je een keer geen zin hebt om te sporten dan pak je gewoon dit veelgestelde vraag erbij.

Wat vertelt lichaamstaal? Wat is trainen op karakter? Wat betekent de aard van het beestje? Wat is quitter-gedrag? Hoe word je het negatieve stemmetje in je hoofd de baas? Wat is orde, tucht en discipline? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Extrinsieke motivatie: wat is dat? Verschil tussen extrinsieke motivatie en intrinsieke motivatie? Kun je intrinsieke motivatie trainen? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Waarom sta ik altijd moe op? Wat betekent door zure appel heen bijten? Hoe lang moet ik trainen om mijn doel te bereiken? Wat is een adaptieve mindset? Wat is veranderingsbereidheid? Is gedrag ook af te leren?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar